Vostè primer
Ara, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Irene Rigau: "Els ordinadors no han de substituir els llibres de text"

Error 500

Error 500

Irene Rigau, consellera d'Ensenyament, ha dit avui en una entrevista a a La nit a RAC1 que:

- Sobre el pla de digitalització de les aules 1x1:

.-"Estem analitzant els primers documents sobre valoració. Els ordinadors han de ser a la docència però no tenim tan clar que hagin de substituir totalment els llibres de text. Volem veure quina és la bondat pedagògica del model. No tots els països europeus hem apostat per aquesta línia. També volem posar l'accent en el contingut. És important què ensenyem, volem bon material digital i potser una implantació més pausada d'aquest sistema."

- Sobre els polèmics decrets d'autonomia i de direcció de centres:

.- "Del desplegament de la LEC canviarem alguna cosa. Hi ha principis bàsics que els vam votar i l'esperit troncal es mantindrà. No passa el mateix amb algun decret."

.- "De decret de direcció i d'autonomia n'hi haurà però potser es farà algun canvi en el contingut."

- "El diàleg no fallarà... Són temps difícils i hi pot haver mesures que no siguin simpàtiques... Hem d'estar oberts a les respostes que hi pugui haver. Farem el que creiem que hem de fer, amb diàleg i la màxima entesa possible."

- Sobre les últimes sentències contra la immersió lingüística:

"Estem inquiets de veure aquesta vigilància estranya sobre els sistema educatiu pel que fa la llengua... Hem de ser realistes perquè tenim la LEC al Tribunal Constitucional, però la immersió és una metodologia que garanteix que el català i el castellà es dominen en acabar l'educació obligatòria."

- Sobre el futur de les aules d'acollida:

"Hem de veure si l'enfocament que s'ha donat es pot mantenir, si hem de reforçar el domini de llengua, analitzar si l'aula ha de durar un any i mig. Potser caldrà prorrogar o intensificar el domini lingüístic. Hem de garantir que els nens que no dominen la llengua necessiten més reforç a l'escola".