Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Jorge Ontiveros: El dia 3 un avió i un helicòpter van estar a punt de xocar a Madrid.

Error 500

Error 500

JORGE ONTIVEROS, secretari de l'Associació Professional de Controladors Aeris d'Espanya, ha dit avui en una entrevista a La Nit a RAC1 que:

.- "Els controladors estem encantats que els militars ens estiguin protegint de la direcció d’AENA que el que ha estat fent és violar totes les normes.”

.- “Entre el 6 de gener i el 15 de gener faran alguna cosa perquè els controladors ens enfadem molt, molt i molt i així allarguem aquesta situació més i més.”

.- “A ningú se li ocurriria després del que ha passat, de la burrada que ha passat provocada pel govern i de les destrosses que hem vist a nivell econòmic i humà, [...] a ningú se li ocurriria tornar a fer el mateix. Això NO cap a cap cap intel.ligent. Aquí alguna cosa hi ha al darrera...[...] Però de moment esperem seguir molt de temps amb els militars. “

.- “El ministre Blanco menteix més que parla.”

.- “Ningú se n’adona que darrera de la seguretat dels passatgers hi ha els controladors. El que no pot ser és que ens posin de delinquents, de terroristes, i després pujar a un avió i deixar la seva vida a les nostres mans, nosaltres som professionals...aquí alguna cosa falla.”

.- “La meitat del col.lectiu de controladors, de qui depèn la seguretat dels passatgers que estan volant, no està en condicions de treballar. [...] Qualsevol dia passarà alguna cosa. És més, el dia 3 de desembre, a les 15’30 hi va haver una “gairebé col.lisió” d’una companyia important espanyola i un helicòpter militar a la zona de Madrid. Perquè passen aquestes coses?? Perquè el controlador ha d’estar concentrat i s’ha de preocupar de la seguretat, l’ordre i la rapidesa i el que no es pot pretendre és que aquestes persones, que tenen tanta responsabilitat, tinguin sobre les seves esquenes tant decret i tanta mala baba[...] La gent arriba malament a treballar.”