El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

La competència de RAC1, premi Ondas 2013 al Millor Programa de Ràdio.

El programa d’Òscar Andreu i Òscar Dalmau, que s’emet de 12 a 1 del migdia, és el programa líder a la seva franja, amb 197.000 oients diaris, segons l’últim EGM. Aquest és el seu millor resultat d’audiència des que el setembre del 2009 van sorprendre l’audiència amb personatges com el Mohamed Jordi, en Jean-Paul Desgrava, l’Angelines, l’Avi sense nom o la Rosita. El programa té un 50,3% de share i ara, amb aquest premi, s’afegeix als altres tres Ondas que RAC1 ha aconseguit en 13 anys d’emissió.

Les seves xifres d’audiència són de rècord, com també ho és la seva presència a les xarxes socials, amb 74.000 seguidors al Twiter i 82.882 al Facebook.

Tant l’Òscar Andreu com l’Òscar Dalmau s’han felicitat mútuament durant l’emissió del Versió RAC1 pel Premi Ondas. Dalmau ha exclamat un emocionat “és molt fort”, ha admès que se n’ha assabentat durant una aturada de la gravació del programa de TV3 El gran dictat i ha afegit que el premi s’haurà de repartir entre els personatges i l’equip del programa. Tant Dalmau com Andreu han dedicat el premi a totes les persones que han treballat a La competència al llarg de les quatre temporades.

La competència recull el testimoni d’altres professionals o programes de RAC1 que també han estat guardonats amb l’Ondas. Jordi Basté el va rebre a la trajectòria el 2011. Pel que fa als programes Minoria absoluta amb Toni Soler i Problemes domèstics amb Manel Fuentes, el van aconseguir els anys 2001 i 2006 com a Millor Programa de Ràdio Local. Això valida l’aposta de RAC1 de convertir la franja del migdia –en què La competència està acompanyada per La segona hora de Quim Morales- en un clàssic de l’humor, enllaçant els magazins de matí i tarda amb una fórmula d’èxit. Precisament, el director de RAC1, Eduard Pujol, admet que “aquest premi té un gran valor perquè torna a prestigiar l’atreviment de RAC1 de fer somriure en un país on molta gent les passa magres”. Per Pujol, “a RAC1 els oients ens han fet líders perquè d’una banda parlem arran de carrer però també pel to dels nostres programes i per l’exigència com treballem l’art de fer riure”.

L’equip de La competència, a banda d’Òscar Andreu i Òscar Dalmau, també el formen Natza Farré, Oriol de Balanzó, Tomàs Fuentes i Víctor Ollé.