El món a RAC1
Ara, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

El Moviment 15-M es desmarca de les agressions

manu-simarro

00:00 08:32
00:00 08:32

Ho ha explicat un dels indignats, Pau Simarro. Les protestes a les portes del Parlament han portat grups de radicals que han agredit alguns polítics, però no tenen res a veure amb el moviment.

En l'entrevista a El món a RAC1, Manu Simarro també ha dit:

"Els incidents que hi ha hagut són nuls per part nostra, però sí per part de la policia que ens ha tret de la porta per on han entrat els diputats".

- "Comença el debat d'uns pressupostos votats per un 30% del cens electoral. No són democràtics. Demanem que siguin pressupostos participatius, com una democràcia normal, i se sotmetin a referèndum".

- "(Les agressions) han estat de grups de persones que eren aquí. Però nosaltres ens organitzem col·lectivament i qui surt de les consignes, actua individualment".

- "Això és una acció massiva i no-violenta. En una democràcia, un diputat ha de tenir assumit que qui no estigui d'acord amb ell l'increpi o li tiri ous".

- "La nostra intenció era bloquejar les portes perquè cap diputat entrés el Parlament i el debat el féssim entre tots i totes. Que s'obrís un debat popular"

- "Cap programa electoral deia res de cap retallada en Educació o Sanitat. Hi haurà molts votants que diran que això no és el que han votat"

- "La constitució americana reconeix el dret a la rebel·lió a desobediència, quan no està d'acord amb el que els polítics estan fent"

- "Vam decidir bloquejar l'entrada. Un cop estan entrant en helicòpter suposo que hauran de sortir també en helicòpter"