El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

El PSC estudiarà a la pròxima executiva si sanciona els 5 diputats...

El portaveu parlamentari Maurici Lucena ha assegurat en una entrevista telefònica a El món a RAC1 que l'absència de cinc diputats del PSC aquest dimecres al Parlament va ser “un acte d’indisciplina que s’ha de debatre”, i ha precisat que "no sé què farà el PSC. Ho decidirà l'executiva, i en la pròxima reunió del grup parlamentari".

En una entrevista a El món a RAC1, el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha dit que:

- "No sé si serà una sanció greu. El debat s'ha de fer a la reunió. Si hi ha una acte d'indisciplina s'ha de debatre. Voldria evitar valorar la decisió per ser respectuós amb els òrgans i les 5 persones amb qui amb alguns tinc amistat, i amb tots un profund respecte."

- "No em deprimeixi més. Avui no és un bon dia."

- "Jo sóc democràtic, i vaig dir que acceptaria qualsevol decisió que es prengués per majoria. No vaig optar a fer un vot de qualitat. Hi va haver grandesa d'esperit. 5 persones decideixen no votar, però la discussió va ser transparent i democràtica."

- "No ens abstenim perquè creiem que barreja tramposament el dret a decidir amb la declaració unilateral de sobiranisme. Això engega en orris l'ordernament jurídic vigent, ni el Canadà, el Quebec, el Regne Unit ni Escòcia ho han fet així, i a més pensem que introdueix un element de prefiguració del que els agradaria votar. La nostra queixa és que això ho han de votar els catalans, i no pot condicionar el debat."

- "La raó és senzilla: nosaltres no som un partit independentista. L'actual relació Catalunya-Espanya ha de canviar en la línia federal. Som favorables que es faci una consulta o referèndum, amb pregunta clara, i que el resultat vinculi Catalunya i Espanya. El que ahir es va votar no és això: es va barrejar amb una opció, la sobiranista, que no té res a veure amb el dret a decidir. Ni el Quebec ni Escòcia ho han fet així."

- "Tots els partits tenen els seus codis interns. Hi ha un menú de sancions en funció de si s'arriba tard, si no està dins de la disciplina de vot. Depèn de la gradació. Hi ha sancions. Ahir era una votació molt transcendent. Quan es produeixi la reunió es tindrà present la transcendència de la gradació."

- "Això que ha passat, que és molt respectable perquè són persones que estaven dins el PSC i l'esquerra catalana, també vénen amb mostres de suport en la decisió que vam prendre ahir. Sabíem que per la naturalesa transversal, això provocaria tensions. Igual que CDC i UDC, que són partits plurals i transversals. Potser també servirà per aclarir que la decisió es pren en una reunió de quatres hores dimarts després d'un debat amb totes les opcions, que van proposar per majoria una proposta de votació en contra."