El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

15-O, data límit pel futur del 9-N

francesc-homs

00:00 41:52
00:00 41:52

Francesc Homs posa el 15 d’octubre com a data límit per decidir si es podrà fer o no la consulta del 9-N, tenint en compte els terminis que fixa el decret de convocatòria. Tot i així, el conseller de la Presidència i potaveu del govern insisteix que la convicció és votar i que, si no hi ha sentència del TC abans del 9-N, “la solució es prendrà conjuntament” amb els partits proconsulta. D'altra banda, Homs respecta la decisió de Quim Brugué de deixar la Comissió de Control de la consulta.

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, també ha dit que:

- "Respecto la decisió de Brugué."

- "El substitut l'haurà de proposar Iniciativa. És un tema que depèn del Parlament."

- “Els membres de la Comissió de Control es poden reunir igualment, en el marc d’actes preparatoris que no generen efectes jurídics vinculants.”

- [Respon a Brugué] "Que estem en un context d'una clara anomalia democràtica és molt evident. [...] Davant d'aquesta situació, la decisió que hi ha és tirar endavant tot allò que està al nostre abast per poder votar el 9 de novembre."

- "El registre de participació està en un procés de configuració."

- "Els punts de participació estan identificats a la pàgina web."

- "Em remeto al que va dir el director general de la policia. Els Mossos faran allò que s'ajusti a dret. No faran res més, igual que la resta de funcionaris, d'actuar d'acord amb les responsabilitats que tenen encomanades i amb una naturalitat absoluta."

- "Aquest és el prepòsit [que votem el 9 de novembre]."

- "No estem en un context de normalitat i d'obstacles n'hi ha, no els amaguem pas. El propòsit és anar-los sortejant."

- "El que no tindria molt sentit és que el TC tingués un sentit del temps per alguns casos i un altre per altres casos."

- "Si és el cas [que no hi ha sentència abans del 9 de novembre], ja es veurà quines decisions conjuntament anem prenent. A cada obstacle hi anirem aportant una solució."

- "Divendres hi va haver un debat intens."

- "No, [la unitat política no va estar a punt de trencar-se."

- "No, [no va ser una reunió molt tensionada]."

- "Hi ha una convicció absoluta de votar i que s'ha de fer tot el possible per assolir aquesta convicció."

- "No, [no es va parlar d'eleccions anticipades]."

- "L'obligació nostra és que cal identificar tots els obstacles possibles que ens posen i ens poden continuar posant i a partir d'aquí imaginar-nos la solució a cadascuna de les dificultats."

- "Nosaltres ens devem a la legalitat catalana i en el context que estem fent les coses ho estem fent així."

- "És una provocació constant el que ens diu el Sr. Fernández Díaz. Demostra que d'història en sap poca i de coneixement del que passa ara també. Aquestes comparacions acrediten això. Estem en un context absolutament diferent. Que un ministre de l'Interior faci aquest tipus de declaracions no em sembla un acte de responsabilitat."

- "No és molt prudent [el ministre]. No tinc coneixement [de si hi ha un increment de l'alerta per prevenció i protecció contra atemptats terroristes islamistes]. Si al•lega aquestes raons, hem de pensar que hi són."

- "No hi ha hagut cap contacte [entre els dos govern les últimes setmanes]. Ja ens agradaria."

- "Si agafem els propis terminis establerts en el decret de convocatòria es pot arribar a deduir. A l'entorn del 13, 14, 15 d'octubre [és el límit per decidir si posem les urnes el 9 de novembre]. Si és que s'ha de decidir, perquè això és pressuposar, no es pot decidir el 7 o 8 de novembre."

- "La disposició nostra al diàleg hi és sempre. El desenllaç del 9-N requerirà una negociació i esperem que aquesta negociació es produeixi. No tinc la sensació que el discurs del president Rajoy hagi canviat massa."

- "Em sembla molt bé [que UDC doni llibertat de vot]. Respectem la decisió. Només és possible ser coherent amb el que plantegem acceptant que hi ha posicions diferents."

- "Hi ha hagut un debat sobre els boletaires, el carnet dels boletaires... L'enquesta ho acaba creuant tot."