El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Anirem fins a les últimes conseqüències"

irene-rigau

00:00 06:37
00:00 06:37

La consellera d’Ensenyament creu que el projecte de reforma del ministre Wert “és tan ofensiu, que estic convençuda que la seva no aplicació tindrà un suport unànime”. Irene Rigau està disposada a no aplicar la llei Wert “fins a les les últimes conseqüències”. Rigau ha dit que “un govern de Catalunya no pot aplicar aquesta llei. S'ha d'enfrontar de govern a govern i deixar els centres i les escoles que treballin per millorar l'ensenyament, que és el que hauria de preocupar el ministre Wert, que segueix amb altres temes que jo diria que són de mania personal”.En una entrevista a El món a RAC1, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, també ha dit que:

- "No em veig com a membre d'un govern aplicant aquesta llei. Estic en funcions, però, si m’ho demanen, lluitaré fins a les últimes conseqüències.”

- “El que hem de fer és aplicar la normativa de la Generalitat i deixar treballar els centres amb la tranquil·litat que necessiten, defensant el nostre model, i que sigui la Generalitat qui planti cara, si escau."

- “Aquest text és tan ofensiu que estic convençuda que tindrà un suport unànime de tota la comunitat educativa perquè no s'apliqui.”

- “Ni respecta l'article 3 de la Constitució en relació amb les llengües cooficials ni respecta la voluntat popular del Parlament de Catalunya i del país en general. Per tant, estic convençuda que és un d'aquells temes en què el cara a cara amb Madrid serà més clar.”

- "És una qüestió de legitimitat perquè qui ha de legislar sobre la llengua pròpia és el Parlament.”

- "És una proposta tan feridora que, si s'aprova, quedarà clar que estem davant d'una involució i que han esperat a després de les eleccions per treure el projecte de liquidació de l'estat autonòmic, i també cultural.”

- "El cordó umbilical, si és que existia, l'estan tallant d'una manera que estan fent que la gent de Catalunya pensi cada vegada d'una manera més autònoma, i que cada cop sigui més clar que cal exercir el dret a decidir.”

- "El que hem de fer és complir la Llei d'educació del Parlament de Catalunya i fer una defensa legal del nostre model.”