El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Bosch vol fer la consulta malgrat que el govern espanyol pugui fer un disbarat

alfred-bosch

00:00 20:16
00:00 20:16

Esquerra Republicana exigeix sentit comú a la Generalitat per mantenir el 9-N com l'única data per la consulta i defensa la consulta malgrat que el govern espanyol "pugui fer un disbarat". El líder dels republicans a Madrid, Alfred Bosch, nega que hi hagi hagut cap canvi en el calendari sobiranista i reivindica el pacte que tots els partits a favor del dret a decidir van tancar al desembre.

Alfred Bosch, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats:

- “La nostra posició és votar pacíficament sobre el futur de Catalunya... Si el Govern espanyol està disposat a fer un disbarat per impedir-ho aquesta provocació no ens desviarà del nostre objectiu central. I si passa estarem obligats a explicar-ho a tot el món.”

- “No respondrem a cap provocació perquè això descarrili, pensem que el millor és conservar la sang freda, el seny i el temperament serè.”

- “Ajornar (la consulta) a una altra data no ens assegura que sigui millor que aquesta. Ha costat molt posar-se d'acord, mobilitzar i tenim el poble al darrere... hem de ser responsables i complir.”

- “Què vol la gent? Votar. Doncs que voti. No ho volem eternitzar... Res no ens assegura que una altra data serà millor que aquesta. Ha costat molt posar-se d’acord.”

- “ERC mai de la vida ha donat suport a cap escenari en el qual hi hagi el més mínim brot d’hostilitat o violència. Som gent pacífica, i hem de fer tot el possible perquè se celebri en pau i serenor.”

- “Tots els partits que creiem en la democràcia i el dret a decidir hem de fer tot el possible perquè l’alcaldessa de l’Hospitalet, per exemple, no entri en aquest escenari (oposar-se a les urnes el 9-N). I si no l’aconseguim convèncer voldrà dir que no ho haurem fet bé. Ens hem d’arremangar tots per convèncer tothom.”

- “Hem d'intentar ser tots tan raonables com puguem, complir el que havíem promès, la mateixa Joana Ortega ha treballat molt per la consulta... No només entre forces polítiques, també davant del poble de Catalunya. El més assenyat és anar a les urnes. No veiem cap canvi en el procés, cap novetat. Així que endavant les atxes i el 9 de novembre a votar.”

- “Tots som molt conscients que és un parany del Govern espanyol. No estem jutjant ningú... és un tema polític, de país, del dret a decidir que té el poble de Catalunya. I tenim l’obligació que s'exerceixi en la data prevista.”

- “És el moment de convocar la gent a votar i posar les urnes al carrer. Amb tota calma, serenor i fermesa possible. No descartem l’entrada al Govern, no tenim icterícia a governar. Però és millor que estiguem al Govern? És el que estem discutint."

- [Govern d’unitat]: “És possible que arribem a la conclusió que és millor continuar com fins ara. Amb tot el suport parlamentari que calgui per al procés però amb un cert marge per tibar la corda quan calgui. És una fórmula que fins ara no ha funcionat malament.”