Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

"Cal implementar mesures perquè més del 50% dels projectes no arriben als sis mesos"

salvador-duarte

00:00 13:10
00:00 13:10

Salvador Duarte, president de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, alerta que més del 50 % de joves de menys de 30 anys no superen el mig any com a autònoms i que cal més inspecció per garantir que mesures com la tarifa plana per a aquests autònoms siguin efectives i els empresaris no les utilitzin com a frau.

- "Cal implementar o, com a mínim, generar mesures que puguin fer l'acompanyament d'aquest emprenedor i no només la rebaixa. Per exemple, en l'accés al finançament o de gestió, perquè els projectes que es donen d'alta es puguin fer amb més força i més garanties."

- "La clau està en la inspecció. Hi ha casos en què l'empresa vol externalitzar l'activitat i tenir autònoms, però s'ha de garantir que darrere de persones que s'acullen a aquesta tarifa plana no hi hagi un frau i s'arribi a situacions de precarització."

- "A altres països quan tens un projecte s'analitza la idea i, si és potent i pot créixer amb relativa facilitat, es finança. Aquí no es dóna crèdit i sovint es perjudica la seva viabilitat. Fins i tot hi ha països on els futurs autònoms reben hores de formació abans de donar-se d'alta."

- "La rebaixa de la quota és una mesura que va en la bona línia de rebaixar les cotitzacions que inicien per primera vegada un projecte per compte propi."

- "Cada vegada són més els joves que s'autoocupen per necessitat i vinculen la seva activitat a una altra empresa. No seria un fals autònom, tot i que hem detectat casos de frau amb canvis de situacions de treballadors."

- "Estem arribant a nivells d'autoexplotació, al nivell més baix de relacions laborals, i aquest no és el nivell que hauríem de tenir a Catalunya."