El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

Carles Puigdemont: "Demanarem indemnitzacions a ADIF"

carles-puigdemont

00:00 03:50
00:00 03:50

L'alcalde de Girona denuncia “que ja havien advertit que podia tornar a passar”, recorda que "ADIF té un saldo negatiu cada vegada més alt amb la ciutat de Girona” i afirma que “el deute és molt gran i el pensem cobrar”. El sots-director general de Protecció Civil, Sergi Delgado, reconeix que "el pitjor ja ha passat" però recorda que l'alerta es manté, sobretot, a la zona del Ter.

Sergi Delgado, Sots-director general de Protecció Civil

- “El pitjor sí que ha passat però mantenim la situació d’alerta perquè tenim rius amb cabals importants”.

- “Esperem que això no es compliqui més però ens mantenim amb aquest estat d'alerta”

- “[L’alerta més alta] es manté a tot el tram del Ter (Girona, Torroella de Montgrí i La Muga) i el Llobregat també”

- Sobre la noia desapareguda a la Garrotxa: “durant el dia d'avui es reprendran les tasques de recerca. Avui ja no s'esperen pluges importants ni intenses”

- Sobre quan es restablirà la normalitat? “Aquest migdia potser és una mica d’hora. Esperem que a les properes vint-i-quatre hores puguem haver normalitzat la major part dels cabals dels rius”.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona

- “[Ja n'hi ha prou?]. Sí. Havíem advertit que això podia passar. Divendres vam enviar un requeriment perquè prenguessin mesures davant la previsió de pluges molt intenses i al final, malgrat tot, no hi ha hagut cap decisió i s'ha tornat a produir allò que vam dir que es podia tornar a produir”

- “A l’estació no hi he pogut baixar. No estava permès baixar.”

- “Compto que el servei es pugui restablir en una certa normalitat”

- “El que és preocupant és que els tècnics de l'ajuntament de Girona van fer un informe preceptiu fa dos mesos dient que la solució no era correcte. Divendres avisem del risc. No es prenen mesures, ni que siguin les provisionals, per evitar l’incident i aquest es torna a produir.”

- “La ministra al Senat va fer una compareixença molt dura ratificant els informes d’ADIF i desacreditant la posició de l'ajuntament. Tristament els fets ens donen la raó i aquells temors que expressàvem s’han confirmat”

- “Aquí hi ha una cosa molt mal feta i aquest moment requereix que des del govern de l’estat, sigui ADIF, sigui Foment, la solució que s’adopti ja no sigui provisional, que sigui definitiva. No es pot esperar més. Ja no sé què més cal! Cal una tercera inundació? Em sembla que això no s’ho pot permetre absolutament ningú”

- Sobre la trucada amb la ministra Pastor “Va trucar de seguida i va ser molt correcta i seriosa. Li vaig dir que prengués nota per aconseguir mesures absolutament definitives i no pas petits nyaps o solucions transitòries”

- “Torna a presentar unes imatges que no van bé a la ciutat però tampoc a l’enginyeria i imatge ferroviària d'Espanya”

- Sobre si demanaran indemnitzacions a ADIF: “ADIF té un saldo negatiu cada vegada més alt amb la ciutat de Girona”.

- “La ministra té un problema que es diu Adif. Si pren consciència que aquest és el problema, les coses aniran millor. És evident que el deute és molt alt. El pensem cobrar o se'ns ha de rescabalar, sense cap mena de dubte”

sergi-delgado

00:00 02:07
00:00 02:07