Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
Barça Femení juga a RAC+1
En Directe
Barça Femení juga a RAC+1
Barça vs. Brann
En Directe

Chacón és més a prop del PP que del PSC

alicia-sanchez-camacho

00:00 37:50
00:00 37:50

La candidata del PP al Parlament, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat a El món a RAC1 que “Carme Chacón està més pròxima del PP que de Pere Navarro”. Sobre les acusacions de "guerra bruta" que he vessat CiU sobre el PP, ella ha dit: "Culpar-nos de guerra bruta és una acusació molt greu, i Artur Mas també ho haurà de demostrar. Culpar un Govern i un partit és molt greu". Aquest dimarts Felip Puig ha anunciat que també es querellaria amb el diari El Mundo per les acusacions de corrupció que alguns dirigents del PP s'han encarregat d'alimentar.En una entrevista a El món a RAC1, Alícia Sánchez Camacho ha dit que:

- "Crec en la paraula d'Artur Mas i que diu la veritat. Ningú ha de mentir en un assumpte tan greu com aquest."

- "No em sembla bé que Artur Mas utilitzi els catalans per dir que es va contra d'ell com a president de la Generalitat."

- "S'ha de limitar la solidaritat de Catalunya perquè no podem estar donant diners permanentment i que s'asfixiï econòmicament Catalunya. I els diners que van a altres comunitats autònomes han de ser per a alguna cosa, no per pagar subvencions."

- "Hi ha d'haver un acord entre totes les comunitats autònomes perquè no hi hagi una pressió fiscal més elevada a les comunitats que donen mentre les comunitats que reben els abaixen."

- "No conec la veracitat de les acusacions d'El Mundo. Artur Mas i Jordi Pujol han fet el que havien de fer, i s'han querellat. S'ha d'investigar fins al final."

- "Hauríem de modificar la llei perquè quan es produeixin filtracions com aquestes estigui penalitzat perquè això fa molt mal."

- "Maria Dolores de Cospedal va voler explicar que l'informe parla de Mas i Pujol com a persones físiques, no com a institucions. Deixem els territoris i que tothom respongui del que és seu."

- "No barregi les idees i el projecte, defensi's i critiqui a qui pertoqui."

- "Em preocupa molt que els Mossos d'Esquadra hagin pogut destruir proves que puguin afectar al fill de Jordi Pujol. Ja hauria d'haver actuat la Fiscalia. És gravíssim i s'ha de demostrar que és fals."

- "Les campanyes haurien de durar 7 dies i s'haurien de reduir a la meitat. No podem estar gastant recursos públics durant 15 dies."

- "No crec que la sentència del Constitucional sigui una fàbrica d'independentistes. [...] Abans el PP era la cinquena força, i després vaig passar a ser la tercera força."

- "Catalunya necessita un nou model de finançament i s'han de millorar les infraestructures. Ara hi ha l'oportunitat perquè el president Mariano Rajoy és molt conscient i està comprès a reformar totalment el model de finançament, no a revisar-lo."

- "L'independentisme ara es produeix per raons conjunturals i del a crisi econòmica."

- "A Artur Mas li he dit diverses vegades que Catalunya necessita una millora del model de finançament. És veritat que Catalunya dóna diners a la resta d'Espanya mentre que aquí ens apugen els impostos, al mateix temps que a altres territoris on arriben aquests diners els abaixen. Hi ha un desequilibri important que s'ha de solucionar."

- "He reconegut que Catalunya té un dèficit fiscal elevat i ho he traslladat a Mariano Rajoy. Hem de reformar tots el model de finançament i hem de modernitzar l'estat de les autonomies."

- "Proposo que es creï una comissió per reformar el model de finançament, com la que es va fer pel pacte de Toledo."

- "Crec que el concert econòmic no es pot mantenir perquè no garantiria la viabilitat econòmica de tota Espanya, però hi ha altres formes. [...] Lamento que Artur Mas no volgués negociar."

- "Hi ha territoris d'Espanya que tenen el concert econòmic perquè els ho reconeix la Constitució i perquè no tenen el mateix pes en nombre d'habitants que Catalunya."

- Sobre els pactes de CiU i el PP: "Artur Mas no té credibilitat quan diu que no pactarà els pressupostos amb el PP perquè va anar al notari i després va fer una altra cosa. Jo sóc coherent, ell no. [...] El PP ja va dir que no pactaria amb CiU si el seu objectiu era la independència."

- "Culpar el PP de guerra bruta és una acusació molt greu, i Artur Mas també ho haurà de demostrar. Culpar un govern i un partit és molt greu."

- "És un bon resultat que el PP a Catalunya sigui una força decisiva i forta, i mantenir els 18 escons, per frenar l'independentisme i que eviti la majoria absoluta de CiU."

- "Després de la sentència del Constitucional Mas va pactar amb nosaltres. No es va fer independentista després de la sentència. [...] Quan a Artur Mas la gestió li ha anat malament s’ha recordat de la sentència i de l'estelada, perquè en aquest tema no ha de donar comptes."

- "Estic notant molta gent de la Catalunya silenciosa que no vol la independència i que em donen suport quan me la trobo pel carrer."

- "Carme Chacón està més pròxima del PP que de Pere Navarro."

escaner-camacho

00:00 10:23
00:00 10:23