Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

"Crec que votaré Montserrat Tura"

ernest-maragall

00:00 28:01
00:00 28:01

Ernest Maragall, diputat del PSC i exconseller d'Educació, s'ha mostrat partidari de l'exconsellera com a alcaldable a l'Ajuntament de Barcelona, per sobre de Jordi Hereu. També s'ha referit al nou conseller de cultura, Ferran Mascarell, la marxa del qual, ha dit, "em va saber greu". Tot i això, no ha descartat que pugui tornar a ser un home important dins el PSC. Maragall també ha demanat "més suport" per Zapatero.

Ernest Maragall, diputat del PSC, també ha dit que:

- "Em sembla millor 'Educació' [que no pas Ensenyament, per al nom de la conselleria]."

- "Amb això de les piulades i el Twitter [...] [ho faig] quan crec que tinc alguna cosa a dir."

- "[La piulada sobre José Zaragoza] podria il·lustrar una categoria, una forma de veure un partit, etc. [...] Em sembla que tenia un sentit fer aquella reflexió."

- "Hem obert un procés de reflexió interna i forçosament externa -si es vol que sigui útil- ja ha començat i tothom hi està dient la seva."

- "En aquests moments, del que hem de parlar és del partit, [...] de quina posició, de quin projecte, de com construïm el gran partit de l'esquerra catalana."

- "Qualsevol partit que pretengui presentar-se davant la societat catalana amb esperances de tenir un suport majoritari -i el PSC ho és- ha de tenir posició explícita sobre [la independència] que sigui capaç d'explicar, de defensar [...] arreu d'on estigui present."

- "El PSC ha de ser el partit català dels progressistes del país, el gran partit de l'esquerra catalana."

- "Les primàries són una eina possible més que són a l'abast de l'organització. [...] Té més sentit en casos com als EUA on l'elecció [...] és unipersonal. [...] El que és important és que els candidats ens parlin de Barcelona."

- "Jo crec que votaré Montserrat Tura, però tinc ganes de seguir el debat, de gaudir-lo, de valorar-lo i de donar oportunitat plena a Jordi Hereu."

- "Crec que hi ha d'haver un reconeixement [de] la magnífica tasca que va fer Antoni Castells al capdavant d'aquest departament [d'Economia] en un moment de molta complexitat."

- "El govern de Catalunya avui té una economia que no és pitjor que la majoria d'economies dels governs regionals o estatals de tot Europa. A qualsevol govern, ara, li tocaria fer el que està començant a fer aquest govern. [...] Si avui el conseller Castells seguís sent conseller d'Economia ens estaria presentant un pressupost semblant."

- "El que seria diferent, serien els accents, les prioritats."

- "No em penedeixo [de l'article publicat a La Vanguardia on parlava d''artefacte inestable' per referir-se al govern tripartit]. [Sobre les crítiques de Joan Ferran al respecte:] [...] No ens podem conformar en matar al missatger. [...] Hi havia una situació que calia tractar. No vam ser capaços de tractar-la i el resultat és el que és. Matar el missatger sempre és molt senzill i corregir la realitat no ho és tant."

- "Em va saber greu [la decisió de Ferran Mascarell d'entrar al govern de CiU]."

- "Ferran Mascarell segueix sent un actiu important d'aquest espai progressista de què parlava."

- "L'independentisme ja no és una rauxa minoritària, sinó que és una opció que va agafant aspectes de resposta racional."

- "Estem donant menys suport del que caldria al govern Zapatero, des de Catalunya i des del PSC, concretament."

- "[Demano a la consellera d'Ensenyament] que sigui conscient que hi ha un procés de reforma en marxa i que, si us plau, no el torcin ni el capgirin perquè seria un error històric."