Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Destapats nous informes de dubtosa utilitat

Error 500

Error 500

Jordi Turull, diputat de CiU encarregat de fer el seguiment dels informes encarregats per la Generalitat, ha denunciat que "hi ha informes d'un sol full, que han costat 2.000 euros i que acaben amb el text: 'em sembla que ja estic'".

Turull ha apuntat que l'informe en qüestió correspon a l'any 2008, els que encara no s'han auditat, i que "pertany al departament de Relacions Institucionals [...] N'hi ha uns quants [com aquests]."

Imatges d'alguns informes del 2007

Jordi Turull també ha denunciat que "l'empresa que fa l'auditoria [...] ha facturat milers d'euros l'any 2007 en informes a la Generalitat" "[Els responsables dels informes] són assessors encoberts".

- "Hi ha gent que havien assessorat en alguna cosa, no sé en quina, i quan vam demanar d'anar a veure els informes, com que la despesa constava com a informe o dictamen, els van fer fer a corre cuita un informe."

- "Hi ha informes manipulats. [...] Les versions canvien. [...] Hi ha un informe d'Innovació del qual tinc tres versions diferents"

- "N'hi ha de pendents [de veure] a Justícia, [...] a Acció Social no em van ensenyar ni l'import, Treball, [...], Innovació [...] i, a Agricultura hi podrem anar demà perquè han trigat 6 mesos a donar-me hora per veure els informes."

- "El mateix informe diu que amb la legalitat no hi entra i el govern va dient que són legals. És inaudit."

- "Això no és legal i no pot ser legal de cap de les maneres. [...] Potser el tripartit en dirà 'efectes especials'."

- "Hi havia un informe d'un tema [...] de finançament de l'ICASS, que valia més de 115.000 euros i el vaig demanar. [...] Espero que me'l donguin."

- "Hi ha informes que estan molt ben documentats."

- "La feina de les empreses auditores ha durat tres mesos. La feina de l'interventor n'ha durat sis. [...] És una cosa que no acaba de quadrar massa."

- "L'empresa que fa l'auditoria [dels informes] [...] ha facturat milers d'euros l'any 2007 en informes a la Generalitat. No deixes de ser art i part."

- "El senyor Ridao va anar a Fiscalia, [...] per dos o tres informes, [...] a denunciar aquesta pràctica [quan governava CiU]. I ara, tot és justificació i condescendència [...] i torna a l'arqueologia política."

- "[El preu dels] informes que es van fer aquest 2007 pujaven a 32 milions d'euros, el total, la suma de tot."

- "El pressupost pel 2009 amb informes és de 52 milions d'euros."