El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Duran toca el crostó a Lluís Recoder

josep-antoni-duran-lleida

00:00 26:09
00:00 26:09

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat l'actitud de l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, després que aquest anunciés que no es presentarà a la reelecció i que resta a la disposició d'Artur Mas per un eventual govern a la Generalitat. "Tampoc crec que sigui convenient que la gent vagi aixecant el dit per dir que està a disposició de ser conseller", ha dit Duran.

Josep Antoni Duran i Lleida, portaveu de CiU al Congrés, també ha dit que:

- "Jo crec que sí [...] que s'han de mantenir les ofrenes [al monument a Rafael Casanova]. [...] Segurament hi ha un punt intermedi [...] que pugui fer factibles les dues coses: la serenitat a l'hora de l'ofrena i [...] la llibertat del ciutadà a apropar-se al monument."

- Sobre el possible increment del tram espanyol de l'IRPF: "És vergonyós que el govern [espanyol] es dediqui a filtrar les propostes possibles per intentar explorar quina és la reacció de la ciutadania. Ho és, especialment, en moments de crisi econòmica."

- "El govern fa una dialèctica absurda entre els rics i els pobres. Si es creu realment el govern que, a través de l'IRPF, es pot recaptar diners dels més poderosos d'aquest país, s'està equivocant."

- Sobre les declaracions de Celestino Corbacho, on afirma que no veu malament un govern amb CiU amb Montilla de president: "Els ciutadans no esperen de nosaltres aquest debat [dels possibles pactes postelectorals]."

- "Aquest país està enfonsat econòmicament. [...] Al mateix temps, està en una crisi nacional. El que necessita aquest país és un govern fort."

- "No hem resolt el dèficit fiscal d'aquest país. [...] És vergonyós."

- Sobre el concert econòmic: "Demano als socialistes catalans i als populars catalans que se sumin a la resta de forces polítiques per obtenir un acord genuí [...] que ens permeti superar el dèficit fiscal."

- "En el programa [electoral], no hi són les paraules de Felip Puig [que deia que el dilema dels propers anys era independència o decadència]. [...] Un s'ha d'atendre al que diu el programa."

- "Hem de ser molt conscients que moltes vegades les eleccions no les guanya l'adversari, les perd un mateix. [...] Hem de parlar poc. [...] Si volem guanyar les eleccions, el guió és el programa aprovat ahir."

- "No estic per buscar titulars respecte a Tremoses i d'altres persones que també van parlar la setmana passada i que no ho van fer correctament."

- "Tampoc crec que sigui convenient que la gent vagi aixecant el dit per dir que està a disposició de ser conseller [en referència a Lluís Recoder]. [...] Del govern, ara no n'hem de parlar."

- Sobre la situació econòmica de la Generalitat: "[El panorama és terrible], evidentment. [...] No ens en sortirem sense sacrificis. Haurem de fer una gran retallada de despesa i haurem d'anar a marcar l'austeritat en l'acció, la gestió i la mateixa composició del govern."

- "Hi haurà un o dos anys de sacrificis en aquest país. [...] Ens en sortirem, però no sense dificultats."

- "Aquest és un govern massa intervencionista."

- "No he estat mai a favor d'una vaga general. [...] Tenen raó els sindicats de dir que [...] el president del govern avui practica una política contrària a la que ha defensat els últims anys [...].”

- "També es pot protestar treballant una mica més."

- "Tenim encara un PER que no és prou correcte. Tot això s'ha de revisar. [...] Sí que em pregunto per què un jornaler a la Segarra o a les Garrigues no pot tenir el mateix que pot tenir a un altre indret de l'estat."

- "Em sembla un error que hi hagi aquesta postura per part del PP [demanant que la Fiscalia investigui la crema de fotos del rei]."

- "Si no conegués la persona [Esteban González Pons], diria que la ignorància és molt atrevida."

- "El problema d'Espanya no és el País Basc."

- "Un país en què el lehendakari ha hagut d'aprendre la llengua, vol dir que la llengua no és un tret identitari. I en el nostre és la llengua i la cultura, i això no s'entén ni s'accepta per part de Castella."

- "Jo no tinc previst acabar la meva etapa política a Madrid. [...] Jo estic allà i, de moment, no m'he plantejat cap altra cosa."

- Sobre les eleccions del 28N: "A la data electoral no li veig cap inconvenient."

- "El que el país necessita és un govern fort, cohesionat. CiU acumula trenta-dos anys. [...] I aquí [els nous partits independentistes], abans de començar, ni s'entenen entre ells."

josep-antoni-duran-lleida-1

00:00 00:26
00:00 00:26

josep-antoni-duran-lleida-2

00:00 00:23
00:00 00:23