El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

El clima, a favor de Barcelona pels Mundials d'atletisme

xavier-trias

00:00 13:05
00:00 13:05

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, creu que “el clima i les instal·lacions esportives” juguen a favor de la ciutat per acollir els Mundials d’atletisme del 2019. La seu s'anunciarà demà des de Mònaco. D'altra banda, Trias denuncia que, tres setmanes després, “ningú s’ha disculpat” per la notícia d’El Mundo sobre un suposat compte a l’estranger. També recorda la figura de Josep M. Bachs: “Era una persona entranyable i excepcional”.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, també ha dit que:

- [Sobre la mort de Josep M. Bachs] "És trist. Era una persona entranyable. Era una persona realment excepcional."

- "Qatar té avantatges. Des del punt de vista econòmic no hi podem competir. Des del punt de vista esportiu, d'il·lusió i de clima, sí que hi podem competir. Els Estats Units tenen també moltes possibilitats."

- "Si no guanyem ara, que espero que guanyem, ens dóna facilitats per tenir-ho el 21."

- "Hem de competir amb força. Tenim una gran candidatura, crec que el comitè ens mira i ho mira amb una simpatia especial. Hi vaig animat i esperançat."

- "Des del punt de vista econòmic, tenim una ciutat que no necessita fer aquestes competències econòmiques. Tenim una ciutat ben configurada, tant des del punt de vista hoteler com d'instal·lacions. No hem de fer competicions estranyes en aquest sentit."

- "Crec que anem amb una bona preparació, amb un bon plantejament. Val la pena somiar i pensar que guanyarem a la primera o a la segona. Si no guanyem i ho tenim el 2021, no passa res."

- "Crec que l'esport ens dóna marca en una gran potència. Hem de saber aprofitar les ocasions que se'ns generen. Ens equivocaríem si no ho féssim."

- [Sobre les declaracions d'Ada Colau a La Sexta] "Cadascú pot opinar i dir-hi la seva. Jo tinc el mateix sou que tenien el Sr. Clos i el Sr. Hereu. Ens l'hem congelat. Aquest any, el tornem a congelar. Ens vam suprimir una paga extra. Cobrem com un executiu alt d'una empresa."

- "Cobro 110.000 euros a l'any bruts i 30.000 en dietes com a president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona."

- [Sobre la informació d’El Mundo que informava sobre un suposat compte de Trias a l’estranger] "A mi ningú se m'ha disculpat. Jo continuo amb la meva querella per demostrar que no tinc res a Andorra. He tingut la sort que van posar un número de compte i he pogut demostrar que no era meu."

- "Pel que estic més indignat és per l'actitud del ministre de l'Interior sobre aquest tema. Aquest senyor encara és hora que em truqui per dir-me que s'ha equivocat. És una vergonya, i que ho faci un ministre és una doble vergonya."