El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

El govern reconeix que no s'ha explicat bé

francesc-homs

00:00 22:42
00:00 22:42

El portaveu del govern, Francesc Homs, assegura que si la gent no ha entès la flexibilització dels 80km/h, és que "hi ha un problema de comunicació [...] i és responsabilitat meva". Sobre la reunió Mas-Zapatero, Homs ha explicat que el govern exigirà a l'estat que posi diners de la seva part per millorar la situació financera del país.

Francesc Homs, portaveu del govern, també ha dit que:

- Sobre la implantació de la velocitat variable: "Evidentment que hi deu haver un problema de comunicació, perquè si la gent no entén les mesures que s'han pres, m'estimo més reconèixer els errors si és que n'hi ha, perquè a més són responsabilitat directa meva."

- "[Entenc que la gent no ho entengui], sí."

- "No tot és blanc ni negre i això costa més d'explicar en una pestanya de titular."

- "La velocitat variable consiteix, precisament, que en funció d'una sèrie de condicionants, tant a l'alça com a la baixa, bé siguin de mobilitat bé siguin de contaminació, s'ajusta."

- "A l'agenda [de la reunió Mas Zapatero] hi ha tres coses molt importants: la primera, tot allò relatiu a l'estabilitat financera de la Generalitat de Catalunya. [...] Fons de competitivitat, [...] disposició addicional tercera, liquidacions pendents. Això són diners que haurien de venir a Catalunya. I la possibilitat que ens poguem endeutar, [...] que entenem que no hi haurà més remei. En tot cas, l'estat també haurà de posar alguna cosa."

- "Segon punt: la situació econòmica. [...] El govern de Catalunya vol tenir veu en això."

- "I una tercera qüestió, són els traspassos pendents. [...] Demanem al senyor Zapatero que compleixi, [...] que es comprometi per aquest any 2011."

- "No ens podríem entretenir [encetant] un nou període sense terminis [...] perquè se'ns passaria l'arròs. [...] [Demanarem] tot allò que es pugui aconseguir fins al 31 de desembre del 2011."

- "El que ha de fer el govern de l'estat és posar-hi diners de la seva part. Nosaltres ens aprimem un 10%. [...] Quin esforç fa el govern de l'estat? Ens interessa situar el focus, l'atenció, en quants recursos hi posa l'estat. No de qualsevol cosa, sinó del que ens deu."

- "Només faltaria que ara ens fessin la gràcia que poguéssim continuar endeutant-nos i prou. Vol dir que l'estat no hi posa res, es desentén de la política econòmica que li convé a Catalunya i [...] dels traspassos que es va comprometre a fer. Certament seria molt lamentable."

- "El que esperem del senyor Montilla és que sumi esforços. Avui hi ha una reunió important pel país. Valdria la pena que hi suméssim esforços. [...] Aquestes declaracions no són del tot oportunes que s'hagin produït avui."

francesc-homs-2

00:00 00:23
00:00 00:23

francesc-homs-1

00:00 00:14
00:00 00:14