Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

"El Papa recorrerà la ciutat"

jordi-hereu

00:00 26:18
00:00 26:18

Ho ha avançat l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que també ha confirmat que continua endavant el projecte dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2022. Sobre la polèmica de l'hotel del Palau de la Música ha reiterat que "confia plenament" en Garcia-Bragado i ha negat que l'exregidora de Ciutat Vella rebés pressions per aprovar el projecte.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, també ha dit que:

- Sobre la sentència del Constitucional: "El president de la Generalitat va marcar molt bé el to."

- "Tenint en compte la conjuntura política on ens trobem, els partits tenim l'oportunitat d'estar a l'altura de les expectatives dels ciutadans. [...] Si expressem unitat en la defensa de l'Estatut, pot ser positiu per al present i per al futur."

- "L'Estatut, en un percentatge molt important, no ha estat invalidat."

- "L'Estatut té molt a veure també amb els reptes que tenim ara, sobretot de la lluita contra la crisi."

- "L'Estatut té una dimensió de pacte polític que, des d'una altra instància, s'ha modificat."

- "No em sento desenganyat amb el PSOE. L'Estatut el vam pactar amb el PSOE."

- "El catalanisme polític necessita construir majories a l'estat per tirar endavant els seus propòsits com a país."

- "L'any 81 hi havia grup parlamentari propi del PSC al Congrés, i no passava res. Ara no m'ho plantejo. La gran estratègia és fer majories a Espanya."

- Sobre el cas Millet: "El procés urbanístic per tirar endavant el projecte de l'hotel del Palau es basava en la confiança en Fèlix Millet."

- "Les cartes que vaig rebre com a alcalde fent la petició [del lliurament de la Medalla d'Or de la Ciutat a Millet] abracen tot l'àmbit social."

- "Espero que d'aquí a un temps "Palau" ja no sigui sinònim del que ara malauradament és."

- "Confio absolutament en Ramon Garcia-Bragado i en totes les persones que han tirat endavant una tramitació urbanística absolutament transparent i que es basa en convenis entre institucions totalment públics."

- "Jo no l'he sentit parlar, a Itziar González. Algun dia explicarà el que hagi d'explicar."

- "Va plegar per la suma de moltes coses. El tema del Palau no és, ni de bon tros, el tema més important per la seva dimissió."

- "Ella en cap moment es refereix a pressions. En un govern hi ha discussions i diàlegs en qualsevol presa de decisió. Intentar fer veure que això són pressions és totalment inadequat."

- "Les decisions que vam prendre, les aprovacions que vam fer, les vam fer tots de manera col·legiada."

- "Nosaltres vam treballar per un projecte i, a partir del juliol, aquest projecte comença a estar en un gran interrogant. La nova junta havia de decidir si aquest projecte [de l'hotel] els interessava o no en l'estratègia del nou Palau."

- "Passats un mesos amb la nova junta decidim que això de l'hotel ja no interessa ni a la ciutat ni al Palau."

- "El Palau haurà de créixer a l'edifici del davant. Des de l'Orfeó, fins a l'escola de música de Ciutat Vella és farà allà."

- "Tots estem molt tranquils, des del conseller fins a mi mateix, perquè ho vam fer per donar suport a una institució."

- Sobre la consulta de la Diagonal: "No sé si es farà o no en el futur, però ara no és a l'agenda la connexió del tramvia ni la transformació de la Diagonal."

- "El resultat va ser tan clar que ara no tocava. Barcelona trobarà en el seu moment el mètode i el moment en què replantejar-se això, però és evident que ara no és a l'agenda."

- "La consulta sempre va ser vinculant. Si tu fas una consulta és per vincular-te al resultat."

- "En el seu moment es trobaran els mecanismes per fer el debat [sobre la connexió del tramvia]."

- "Les prioritats de la ciutat són la lluita contra la crisi, preservar les polítiques socials i mantenir la convivència a l'espai públic."

- "Els Jocs Olímpics d'Hivern tiren endavant. Però això és un projecte per d'aquí a dotze anys. És un projecte estratègic de país i ja hi ha gent treballant-hi."

- Sobre el túnel del TGV: "Si no estigués convençut de la seguretat del projecte trucaria immediatament per aturar les obres."

- "Com més comissions i més pronunciaments judicials hi hagi sobre una obra vol dir més controls i més ulls que ho miren. En sóc partidari."

- "En aquests moments la tuneladora ja està passant per l'Eixample. I ho està fent amb normalitat."

- "Jo estic una mica cansat de la gent que només treballa per generar desconfiança."

- Sobre les obres d'estiu: "Aquest any fem força menys obres que l'any passat. Pavimentar milers i milers de metres quadrats."

- "L'afectació [de les obres] serà menor que altres anys."

- El nou centre comercial de Les Arenes: "Serà una inauguració del primer trimestre de l'any que ve."

- "A dalt hi ha una gran pista d'atletisme que fa tota la volta a la plaça i des de la qual es veu tota la ciutat."

- Sobre la visita del Papa: "Estem preparant la visita del Papa, que serà una gran oportunitat perquè milions de persones ens tornin a veure i a observar."

- "El Papa farà un recorregut per la ciutat."

- "Serà la primera vegada que es veurà la Sagrada Família per dintre ja com a temple."

- Sobre la requalificació dels terrenys del Miniestadi: "Aquesta setmana ens veiem amb la nova junta [del Barça] i segur que ens entendrem."

- "Hem fet un gran pacte però estic segur que els propers anys podem fer el desenvolupament del projecte en benefici de la ciutat i del club."

- "No he pensat [a plegar]."

- "Estic disposat i il·lusionat per encapçalar el projecte de liderar la ciutat. Amb la mateixa il·lusió i passió de sempre per tornar-me a presentar."