La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"El PP se n'ha anat a l'independentisme per voler expulsar els immigrants"

montserrat-nebrera

00:00 09:07
00:00 09:07

És la crítica que ha fet líder d'Alternativa de Govern, Montserrat Nebrera, a la postura de la seva antiga formació en relació a la immigració. També ha assegurat que el castellà "no està perseguit a Catalunya, està obviat institucionalment". I, considera que qui diu que està perseguit "menteix".Montserrat Nebrera, cap de llista d'Alternativa de Govern, també ha dit que:

- "Es tracta d'intentar millorar el sistema canviant el sistema de representació política, alliberant d'una certa injustícia i manca d'igualtat d'oportunitats les opcions polítiques, traient les subvencions que tenen els partits que ja tenen representació política ara mateix."

- "Algunes opcions imprescindibles són el xec escolar i el tiquet sanitari."

- "[Eliminar el sou dels alcaldes i dels regidors] és, des del punt de vista tècnic, molt millor que les qüestions tècniques les resolguin els tècnics. I, els controladors polítics, el que han de fer és controlar les decisions i decidir en els plens."

- "No crec en aquest sistema. A hores d'ara, 30 anys després de començar la democràcia, no crec que sigui el sistema perquè la gent se senti vinculada."

- "El PP se n'ha anat a l'independentisme quan diu que volen expulsar els immigrants."

- "M'avergonyeixo d'algunes de les posicions, sobretot en matèria immigratòria, que ha adoptat el PP. I també d'aquesta manera d'intentar confrontar els interesos dels catalans a dins de Catalunya."

- "S'ha d'obrir el debat [de la legalització de la prostitució], castigant el que compra la prostitució i no qui la ven."

- "No [prohibiria fumar]."

- "Em fastigueja molt la limitació a 80Km/h. No m'agrada, en general, aquesta manera d'incentivar la consciència."

- "El concert econòmic és impossible i inviable, jurídicament, política i social. És un altre viatge cap enlloc, com el que van fer amb l'Estatut. El que no m'agradaria és que s'enganyés la gent."

- "El que s'ha de fer és reconsiderar de manera global i justa el sistema de finançament els territoris. I, ara mateix, és injust perquè la solidaritat té límits quantitatius i temporals."

- "[Del dret a decidir] S'ha de tenir clar què es decideix, com i quan. I que les persones que decideixen estiguin formades i informades."

- "La política canvia el dret, i aquest és un moment històric."

- "El Senat, o el fem una cambra de representació territorial, o ens gastem els diners que costa en jutges."

- "L'impost de successions [...] és una manera de massacrar el concepte de família. Fer que les persones que hereden [el patrimoni familiar] hagin de tornar a pagar em sembla impresentable."

- "No estic d'acord amb la política d'immigració de Sarkozy. Criminalitzar col·lectius hauria d'estar prohibit i és immoral."

- "El castellà no està perseguit a Catalunya, està obviat institucionalment. I qui diu que està perseguit menteix."

- "El català pot estar mal vist a Espanya si algunes persones continuen fent política exterior com a suposats catalans."

- "No [s'ha de poder escolaritzar un fill en castellà]. Res de quotes, el que s'ha d'incentivar és que totes les llengües siguin conegudes."

- "Els blocs d'informació electoral són una aberració que ratlla la censura. És un sistema com el de Chávez, però amb 5 o 6 partits."

- "No pagaria mai el rescat per a ningú, encara que fos per al meu fill."

- "El cinema, millor subtitulat, i hauria de ser en català i castellà."

- "L'endemà de les eleccions, si no entro al Parlament, no buscaré feina, perquè ja la tinc."