Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Elena considera "un error" que el PSC hagi votat al costat d'UPyD i el PP

joan-ignasi-elena

00:00 08:26
00:00 08:26

El diputat del PSC i líder del corrent crític Avancem considera que la votació al Congrés "és un error" perquè "se li ha donat un protagonisme excessiu a Rosa Díez i al seu discurs". De fet, Joan Ignasi Elena "no entén" que s'hagi votat al costat d'UPyD i del PP perquè dona una imatge "negativa tant pel PSC com pel PSOE". Elena lamenta que fa un mes que està en suspens i demana celeritat en la resolució de l'expedient obert per trencar la disciplina de vot.

Joan Ignasi Elena, líder del corrent Avancem i diputat del PSC, també ha dit que:

- "Em sembla que la votació d'ahir al Congrés no correspon ni pel fons ni per qui ho proposa en el programa ni en el que pensa la majoria dels electors del PSC. I en el conjunt dels votants socialistes i de l'esquerra del conjunt de l'estat."

- "Rosa Díez basa el seu discurs en la renovació de la política i porta 35 anys vivint de la política, i en la lluita contra els nacionalismes i va ser 10 anys consellera amb el PNB. Viu del populisme i és un error donar-li carta de naturalesa a les seves propostes."

- "La votació d'ahir entristeix perquè pot donar una imatge que no és real a l'imaginari col•lectiu d'una aliança que no és real. És negatiu pel PSC i pel PSOE."

- "La votació d'ahir no correspon al que varem proposar des del PSC, sobretot per la imatge que es genera. [...] No entenc perquè se li ha de donar aquest relleu a una persona que sustenta els seus principis i la seva manera de fer política en el que precisament hauríem de combatre."

- "El PSC no votaria favorablement a la mateixa proposta si es fes al Parlament. El PSC ha votat en contra a moltes propostes presentades per Ciutadans en contra del procés."

- "Aquesta votació li dona protagonisme a Rosa Díez. I col•loca el seu discurs ranci i el llenguatge antiquat i populista en una notorietat que no mereix per la representació que té."

- "Se li ha donat un relleu i un protagonisme excessiu a Rosa Díez i al seu discurs."

- "Mantinc la meva defensa de que el PSC hauria de participar a les reunions del Pacte pel Dret a Decidir. [...] El PSC hi hauria de formar part, ho he dit des del primer minut."

- "No hi ha novetats sobre l'expedient disciplinari. Hem presentat les nostres al•legacions i confiem que això vagi ràpid perquè hi ha una situació de greuge, entre els afectats i el grup parlamentari. [...] Demanem celeritat."

- "Em sembla que el joc de cadires és important quan estàs estudiant a primària, però a partir de segons quina edat ja està superat. No li vull donar transcendència [al fet que s'hagin canviat d’escó els 3 diputats socialistes]."