Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

"Estaria encantat que la samarreta del Barça portés una publicitat que no portés tants problemes"

Javier Faus, vicepresident econòmic del Barça, evitar criticar Qatar perquè és client del Barça però obre la porta a canviar de patrocinador quan acabi el contracte. Faus reconeix que “el barcelonisme es podria haver estalviat l’acció de responsabilitat” i assegura que intentaran “que cap ex directiu hagi de pagar”. Creu que el tema dels avals era “delicat”, perquè “recórrer no és bo per nosaltres, pel senyor Bartomeu”, però “no recórrer no era el millor pel Barça”.

Javier Faus, vicepresident econòmic del Barça, també ha dit que:

- "El que fa l'Agustí [Benedito] és insinuar, deixar caure, llençar la pedra i amagar la mà, que m'estic aprofitant de les relacions amb Qatar amb el Barça per fer negocis personals. Això no ho puc permetre, és molt lleig."

- "Zero. No tinc cap relació professional amb el Qatar, cap. Ni amb un fons d'inversió, ni cap negoci, ni he cobrat mai un euro. Res de res de res."

- "És 100% cert que Sandro Rosell té negocis amb el Qatar."

- "El primer que li dic al Sandro quan arribem al Barça és que tenim un problema econòmic. Ell em diu que té contactes amb Qatar, té negocis amb ells, hi ha treballat, hi té contactes i ens els passa per anar-los a veure. Ell posa a disposició del Barça els seus contactes amb Qatar per fer un gran contracte."

- "El senyor Faus té l'obligació de tenir relació amb els seus clients. Tinc molt bones relacions amb Qatar, em veig molt amb ells, però no he fet mai cap negoci amb ells."

- "No parlaré mai malament de Qatar ni de Qatar Airways, perquè és una companyia comercial i és patrocinador del Barça."

- "No parlaré malament de Qatar mentre sigui client del Barça. Una altra cosa és que al 2016, el Barça s'obrirà al mercat i veurà les alternatives. Hem contractat la millor agència de màrketing del món, IMG."

- "Jo estaria encantat que la samarreta del Barça portés una publicitat més asèptica i que no portés tants problemes. Però miro el mercat i no veig Danone, Nestlé, Sony o Ford anunciant-se al futbol. Veig Emirates, Etihad, Dubai, Abu Dhabi, Turkish Airlines..."

- "Jo sobreposo la sostenibilitat del Barça i la seva independència. Necessitem ser forts econòmicament per mantenir-nos independents. Tothom vol controlar el Barça: poders polítics, econòmics i mediàtics. La nostra voluntat i fermesa és mantenir-nos 100 anys més independents. És l'únic actiu que té el Barça."

- "Per descomptat [que cal tenir contractada una empresa com IMG per buscar possibles esponsoritzadors]."

- "Tema delicat [el de l'acció de responsabilitat]: cap de les opcions era bona. Recórrer tampoc és bo. Però, sobretot, no és bo per nosaltres com a junta. És extremadament impopular. Anàvem en contra del 99% de l'opinió pública. És dolent per nosaltres, pel president Bartomeu. No recórrer hagués estat bo per nosaltres com a junta però vam considerar que no era el millor pel Barça perquè aquesta sentència, en pràcticament tots els punts, dóna la raó al club. Excepte, en el tema Sogecable, que és molt important perquè és la mare de tot. S'ho carrega. I per què? Perquè diu que la junta no li ha aportat la documentació que justifiqui que el Barça va tenir un perjudici. Jo li asseguro que sí, perquè ho vaig pagar jo. Li haig de dir al soci del Barça que renunciem a 25 milions d'euros perquè no hem presentat uns papers? No podem renunciar a aquests 25 milions d'euros. No és un tema personal, no és un tema de rancúnia, no anem a buscar les pessigolles als exdirectius."

- "Considero que els comptes que ens van entregar estaven malament. El jutge ho ratifica. Considero que hi havia unes salvetats que el jutge considera que han de provisionar i no ho fan. I considero que el Barça com a institució no s'ho pot permetre."

- "Es podrien haver reformulat els comptes i no haver iniciat l'acció de responsabilitat. Sí, es podria haver fet."

- "Hi ha més pèrdues en el segon mandat del senyor Laporta que el primer. Inclosos els 63 milions del senyor Sala. El problema ve al segon mandat, que és d'on deriva l'acció de responsabilitat."

- "Té raó el senyor Sala. I jo li vaig dir al senyor Vilanova quan va entrar ara. I li vaig dir que la llei, ens agradi o no, és la que és. I si marxa, serà responsable de tot el mandat encara que només hi estigui un any."

- "[La Llei de l'Esport] és una barbaritat. Però és la llei de l'esport que tenim i hem d'aplicar. S'hauria de canviar."

- "El barcelonisme es podria haver estalviat el segon conflicte, el de l'acció de responsabilitat. El que no ens podíem haver estalviat és dir la veritat sobre el club que vam trobar i reformular els comptes segons va dir l'auditor."

- "Estic d'acord amb ell [Sala i Martín] però hi ha gent que fent populisme es barregen les coses. Nosaltres les estem intentant separar. Intentarem que amb l'acció de responsabilitat cap directiu hagi de pagar."

- "Qatar té un dret de tempteig. Però ja ens ha dit que si el 2015, perquè ha de passar per assemblea, el Barça vol canviar de patrocinador, no posarà cap problema."

- "Té raó Messi [quan diu que no en sé de futbol]. Amb Messi no hi he parlat [de les crítiques que el jugador va fer al directiu a RAC1], però amb el seu pare sí pel tema de la renovació. Amb qui he tingut més relació és amb ell."

- "Crec que tenim la millor davantera del món, que ens hem reforçat bé al davant, que ningú pot posar en dubte la qualitat de Neymar i Luis Suárez, i hem de ser més contundents a la defensa i equilibrats al centre del camp. Sóc luisenriquista."

- "Sandro Rosell està bé, més tranquil, sense tanta pressió. Li vaig dir que havia d'explicar-se perquè va sortir del club sense donar explicacions i crec que ho farà, més tard que d'hora, perquè no vol entrar al debat. No vol ser entorn. En 8 mesos no ha opinat res."

- "Respecto molt el professor Sala i Martín. El segueixo i sóc liberal com ell, un enamorat dels Estats Units i el respecto."