Via lliure
Ara, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó
En Directe
I després, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea

Estats Units es mullarà quan Catalunya comenci el procés internacional

tanya-anderson

00:00 23:01
00:00 23:01

La cònsol dels Estats Units a Barcelona, Tanya C. Anderson, ha assegurat en una entrevista a El món a RAC1 que el seu govern es mullarà quan el procés cap al referèndum arribi a la comunitat internacional. Anderson admet que els EUA segueixen de prop la situació, i pronostica que l’últim mandat d’Obama serà interessant, amb els debats de les armes i el matrimoni homosexual sobre la taula.

En una entrevista a El món a RAC1, Tanya C. Anderson també ha dit que:

- "Aquest pot ser el mandat de la pau. El president té el mandat del poble per acabar amb guerres que vénen del president anterior"

- "Tenim una creença molt forta en el dret dels ciutadans a tenir accés a les armes. Ho diu una de les esmenes de la Constitució. Parlem del dret, no de tenir necessàriament armes. I el president diu que no hem de tenir accés a les armes d'ús militar"

- "El president, els consellers, demòcrates i republicans han de treballar molt per solucionar el problema del precipici fiscal"

- "Nosaltres som diplomàtics, no tenim opinió sobre el dret a decidir del poble de Catalunya"

- "[El dret a decidir] és un assumpte molt complicat. Hi ha prioritats molt importants. En tot cas, seria un tema a llarg termini"

- "Si Catalunya va a la comunitat internacional, el paper dels Estats Units el decidirem aleshores"