No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

Ferran Soriano: "Em quedo a Spanair"

ferran-soriano

00:00 28:46
00:00 28:46

El president de Spanair, Ferran Soriano, ha explicat en una entrevista a El món a RAC1 que no marxarà a fer de director general del Manchester City, tal com es va filtrar ahir. "No marxo enlloc. El projecte Spanair m'ocupa tot el dia i tota la nit i no marxaré fins que no estigui ben tancat". Soriano ha confirmat que estan negociant amb Qatar Airways, que les negociacions estan obertes i que l'empresa internacional no tindria més del 49%. Soriano confia en l'empresariat català per vendre Barcelona com a aeroport de connexió internacional "ja que Madrid no sap valorar-ho".

En una entrevista a El món a RAC1, Ferran Soriano també ha confirmat que:

- "No em sorprèn el que està passant al Madrid. S'ho podrien haver imaginat. [...] Quan vam entrevistar Mourinho per substituir Rijkaard vam veure que no podia ser perquè ens posaria en un foc mediàtic cada setmana."

- "La seva actitud, la forma com s'expressava i parlava, i la manera com va explicar que faria les coses si era l'entrenador [va fer descartar Mourinho]."

- "Un dels problemes que va identificar Txiqui [a Mourinho] és que gestionar la interacció de Mourinho amb la premsa seria molt complicat i d'altíssim risc."

- "El Madrid té un problema perquè té un bon equip però com que no guanyen s'han de comprar l'anti-Barça, que és Mourinho."

- "El Reial Madrid no té un fusible, té un interruptor, perquè el dia que marxi l'entrenador no els quedarà res. I això és d'un altíssim risc per al club."

- "El Madrid té mèrit perquè fa temps que no guanya res i continua venent samarretes. [...] No crec que estigui en fallida. Està en dificultat esportiva i, fins i tot, en dificultat sociològica per perdre constantment davant el Barça."

- "Al futbol les coses no passen immediatament. Quan perds ho comences a notar al cap de 2 anys. [...] Serà un problema el dia que Adidas es pensi si li vol pagar tant si va posant el dit a l'ull de la gent."

- "[Les últimes polèmiques del Madrid] són un problema per a la marca perquè l'estàs omplint de valors que no són esportius."

- "Rosell ho està fent bé."

- "És una injustícia que els companys de junta hagin hagut d'avalar. Crec que és el gran error dels últims temps."

- "Que els nous gestors s'hagin dedicat a anar contra els antics gestors és una cosa que no entenc i que crec que fa mal al club. Crec que és tard per reconduir el tema, ara ja està a la justícia."

- "Mourinho volia tenir el poder abosolut. O no ens el vam creure quan van dir que no volia tenir-lo i que acceptava l'estructura."

- "Mourinho volia fer les coses amb un estil autocràtic. [...] Guardiola té un respecte per a la història, per a l'estructura, per als que hi eren abans i per a la filosofia, que ens va semblar que Mourinho no tindria."

Sobre la seva possible marxa de Spanair ha confirmat que...

- "He rebut altres propostes per fer altres coses, de futbol i d'Anglaterra. Fins que no ho acabi, no penso pensar a marxar."

- "No li diré qui ha fet ofertes, però la resposta sempre ha estat 'Ara, no'."

- "Quan ens associem amb una línia internacional, tots haurem de replantejar-nos què fem: Spanair i jo. Inclús empènyer aquest projecte."

- "Com he dit abans, l'arquitecte dels èxits d'avui és ell. No hi vaig parlar ahir, però el Txiqui tindrà propostes per fer. Jo no dic que me l'emporti... però."

- "A la recta final. Operació complexa. No serà imminent. Potser en els propers dies o en les properes hores. No sé si hi haurà acord. Però sí que hem avançat molt. Hi ha altres opcions i altres aerolínies. Contrasta amb el poc interès de Madrid amb Barcelona. Estem venent l'accés a un dels millors aeroports de connexió que queden a Europa."

- "Ho considero molt desafortunat. No entenc el president d'Iberia, que s'asseu sobre inversions bilionàries de l'Estat. Iberia va decidir fer el hub a Madrid i no a Barcelona. Una part d'aquests diners, el 25% són de tots. A dia d'avui hi ha 200 vols intercontinentals des de Madrid. A Barcelona n'hi ha dos. És una manca d'interès que no ens va bé i hem hagut de comprar una companyia per millorar aquest resultat. I això mereix respecte."

- "Sense la política no es pot fer. Cal la política, l'empresariat, la societat civil... Hem tingut suport dels polítics i de les infraestructures."

- "Els passatgers de Madrid i Barcelona són idèntics. Espero que el govern espanyol recapaciti. Si la potencialitat de Barcelona com un aeroport de connexió no la veuen allà, ja la veuran en altres llocs."

- "El Prat juga a segona divisió. A Europa hi ha Barajas, Schipoll, De Gaulle, Heathrow entre els primers. Barcelona és el tercer en nombre de passatgers i és 11è a la llista perquè no tenim hub internacional."

- "Amb una visió de l'Estat radial i centralista Barcelona no interessa. El que fem és lluitar contra això."

- "La història es repeteix: autopistes, trens. Primer et queixes, després fas coses. I ara queda el tercer pas. Jo he vist molt compromís de l'empresariat. Però el rival és més a dins que a fora. Al Madrid se'l pot guanyar sempre. Però a dins tenim rivals, com Iberia, que precisa una dosi extra de compromís. I el veig cada cop més."

- "La crisi ens afecta a tots igual. Hem resistit la crisi bé, no pitjor que Madrid. A llarg termini que l'aeroport estigui gestionat per AENA ens perjudica igual, però no a Spanair. L'aeroport dóna un bon servei i no ens aturarà."

- "Seria bo que Barcelona treballés amb Girona. L'aeroport gran ha de ser intercontinental i les companyies de baix cost han d'anar als perifèrics. Aquí el problema és que les companyies de baix cost ja han entrat a Barcelona marxant de les altres. Ningú pensa que el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil o el Congrés de Cardiologia es mantindran a Barcelona sense vols internacionals."

- "Qualsevol inversor ha de ser minoritari. En aquesta companyia manaríem els catalans. Seríem lliures de mantenir Spanair, en principi sí. El nom que tenim ara funciona i ens va bé. Fem això per plantar avions de gran format al Japó i Sud-amèrica, i també ha d'agradar als clients."

- "Si vostè mira la llista de destinacions des de Barcelona, les més visitades són Nova York, Buenos Aires, Tòquio, Xangai i Sao Paulo. I només tenim tres vols amb Nova York."

- "Si tenim la inversió trobarem els permisos."

- "Com a màxim un 49%. Per ara, negociem un percentatge proper a aquest."

soriano-barca

00:00 07:48
00:00 07:48