Vostè primer
Ara, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Francesc Homs: "El PSC xerra molt i després no compleix"

francesc-homs

00:00 25:10
00:00 25:10

Ho ha dit el portaveu del Govern, que s'ha mostrat desconfiat que el PSC acabi fent costat a l'executiu català a l'hora de reclamar els diners del fons de competitivitat a Madrid. També ha reclamat que els partits catalans "passin de les paraules als fets" i signin un document unitari per fer un front comú. Francesc Homs també ha assegurat que "té tanta culpa Montilla [quan era ministre d'Indústria] com Camps" que TV3 no es pugui veure al País Valencià.Francesc Homs, portaveu del Govern, ha dit que:

- "El president sortirà d'aquí a poca estona de Barcelona perquè tenim trobades amb el món empresarial de València."

- "No sabia que el senyor Camps anés a la final."

- "Em consta que sí [que Camps tenia interès en la reunió amb Artur Mas]."

- "Ens semblava que si érem aquí, seria un lleig inexplicable no saludar el president de la Generalitat Valenciana."

- "Coincidim plenament [amb ells] amb el Corredor Mediterrani."

- "Ara no ho sé, no l'hi puc contestar [quan es podrà veure TV3 al País Valencià]."

- "El que ha passat no ho compartim. [...] Una mica de raó sí que en té [Alícia Sánchez-Camacho quan diu que no es veu TV3 al País Valencià per problemes tècnics]."

- "A València en tenen dos, de múltiplex. A Catalunya, tres. [...] El que planteja el senyor Camps és: 'si vostès em donen un tercer múltiplex, plantegem la reciprocitat: que a Catalunya es vegi Canal9 i al País Valencià, TV3'."

- "Aquest és el punt feble dels socialistes perquè no han volgut donar aquest tercer múltiplex al·legant motius tècnics."

- "Sent ministre el senyor Montilla, va demanar a l'Associació Cultural del País Valencià que deixessin lliure la línia d'emissió en què estaven perquè havia d'emetre-hi un canal privat i el senyor Camps ja els donaria freqüència. El senyor Camps va dir: 'doni'm vostè una freqüència més per gestionar i ja els la donaré', i no els la va donar. [...] El Ministeri d'Indústria no vol. [...] Això està enquistat."

- "[És tan responsable Montilla com Camps], i tant. [...] Això empipa que s'expliqui, perquè va molt bé anar en contra del PP, sempre és un bon argument per segons quin tipus de gent, però les coses dites pel seu nom."

- "Dos ministres d'Indústria [...] catalans, el senyor Montilla i el senyor Clos, dos catalans, [...] [han tingut a les seves mans] resoldre aquesta qüestió [de TV3] i han estat incapaços."

- "De responsable tant ho és el PP com el PSOE."

- "Hi ha una certa tendència a matar els missatgers."

- "És probable que una de les conselleries que és raonable que tingui un ajust més fort és Presidència."

- Sobre el pagament del fons de competitivitat: "El conseller Castells va enviar una carta a la senyora Salgado en què demanava que això es consignés als pressupostos de l'Estat. I no es va consignar. I el PSC els va votar. I ara som on som."

- "Els senyors de Madrid ho poden fer o no [avançar el pagament del fons de competitivitat]."

- "Cada vegada que t'acostes per anar plegats per defensar l'interès de Catalunya, ells [el PSC] fan una passa enrere."

- "Fóra bo que anéssim al Consell de Política Fiscal i Financera de Madrid, amb més que paraules, amb un text signat per tothom demanant que se'ns avancin aquests diners."

- "No estic convençut que [el PSC] firmi [aquest text] perquè la història em demostra que xerren molt i després no compleixen."

- "M'empipa haver de parlar amb aquests termes, perquè sembla allò del pim pam pum. [...] Per què no ho parem i fem les coses pels interessos de Catalunya?"

- "Més que anar als jutjats, seria més eficaç que els 47 diputats catalans al Congrés es plantessin en una votació. [...] Si això es produís, un minut abans de la votació ho tindríem resolt."

deficit-homs2

00:00 00:21
00:00 00:21

tv3-homs1

00:00 00:25
00:00 00:25

deficit-homs1

00:00 00:19
00:00 00:19