Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

García Albiol: "Seria un mal alcalde si no fes onejar la bandera espanyola per la Diada"

xavier-garcia-albiol

00:00 11:12
00:00 11:12

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha reafirmat que no traurà la bandera espanyola del balcó de l’ajuntament durant la Diada. També ha dit que aquest any sí que es faran els actes institucionals de commemoració de l’Onze de Setembre, a diferència de l’any passat, que el consistori els va suspendre després que l’oposició digués que no hi assistiria. García Albiol està convençut que enguany "no hi haurà cap tipus de conflicte".

Xavier García Albiol també ha dit:

-"El que pretenem és que la Diada a Badalona se celebri amb normalitat. Que aquells que defensen una visió de Catalunya la puguin expressar amb llibertat i sense cap tipus de problema."

-"Nosaltres la farem institucionalment com correspon. L’any passat les coses no van sortir com crec que haurien d’haver sortit, però aquest any no hi haurà cap tipus de conflicte."

-"Mal alcalde seria jo si no fes complir la llei. Per la Diada, com passa la resta de dies de l’any, a Badalona hi seguiran onejant les quatre banderes (la catalana, l'espanyola, l'europea i la de la ciutat). Com que sóc un alcalde que m’agrada fer complir la llei, he de donar exemple i he de complir el que diu la Constitució. I això és el que farem, amb plena normalitat."

-"El fet que l’Ajuntament tingui penjada la bandera espanyola com hi és la resta de l’any igual que la Catalana no és una agressió. Aquí hi donem normalitat, i estic segur que la Diada serà molt digna a Badalona, com es mereix el dia."

-[Sobre la inclusió de la paraula nacional als documents oficials de la Diada] "L’any passat ja va quedar clar que estàvem parlant d’un cartell que no incloïa la paraula nacional per qüestions del seu dissent. Si aquest any l’inclou, jo no hi tinc cap mena de problema, perquè així ho reconeix l’Estatut."

-"A l’Onze de Setembre hi ha gent que aprofita per exposar posicionaments d’independentisme que jo no comparteixo."

-[Sobre la possibilitat que Artur Mas assisteixi a la manifestació independentista] "El president Mas s’equivocaria, perquè és el president de tots els catalans, dels que volen la independència i dels que no. En aquests moments de dificultats econòmiques, el que hauria de fer Mas és resoldre els problemes de la crisi. Mas hauria d’estar mes pendent d’això que d’anar a manifestacions independentistes, sigui quin sigui el seu posicionament."

-"Els que tenim responsabilitats de govern hem de fer un esforç per dedicar-nos al que de debò és urgent i prioritari, que és resoldre els problemes de la crisi. La resta de qüestions, de diferències, s’han de deixar aparcades. Quan tinguem resolts els problemes de la crisi, només aleshores, comencem a parlar-ne. En un context de normalitat, aquests debats comportarien que les relacions entre el partit que governa a Catalunya i el que li dona suport entrarien en un moment delicat."

-"Ara hem de tenir altura de mires i fixar-nos en allò que és important."

-[Sobre les relacions CiU-PP] "No són fàcils, no ho han estat mai, però els ciutadans de Catalunya demanen respostes, i el que no podem fer ara és anar a una situació d’inestabilitat política a Catalunya i que això acabi portant a unes eleccions. El país no es pot permetre el luxe d’estar tres, quatre o cinc mesos en un període electoral."

-[Sobre l'acord amb la comunitat musulmana pel Ramadà] "N'estic satisfet perquè hem aconseguit la normalitat. A Badalona, des de feia set anys, cada divendres del món en una plaça pública es posaven a resar 500 persones. És inadmissible. Els veïns estaven negres."

-"Durant el ramadà passen de ser 500 persones a 1.500, cada dia. Durant el Ramadà, perquè la comunitat musulmana no ho entengui com una agressió, els lloguem un espai. Després que es busquin la vida perquè han tingut temps de sobres."

-"Fa un any que ja s’haurien d’haver buscat la vida. No entenc perquè la resta de comunitats religioses s’han de buscar la vida i ells no. Molts dels responsables d’aquesta comunitat són persones pròsperes a Badalona, que tenen comerços d’aquests que obren 24 hores, que tenen pisos per llogar i, per tant, són gent espavilada. No tindran cap tipus de problema per trobar una nau."

-"Jo no estava disposat que 1.500 persones utilitzessin la via pública per resar. És surrealista que m’hagin acusat de no tenir cor pel fet de cobrar-los un lloguer durant el Ramadà."

-"Si la comunitat musulmana em demana dos o tres dies l’any per sortir al carrer o fer una processó, tindran permís com passa per Setmana Santa. El que no pot ser és que s’utilitzi l’espai públic per fer les pregàries amb 500 persones setmana rere setmana."