Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Gispert: "Si els diputats cobren menys de 3.000 € ja no sé on anirem"

nuria-de-gispert

00:00 16:25
00:00 16:25

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha reclamat que no es retallin més els sous dels diputats. "L'any 2003 jo cobrava 3.000 € com a diputada. Actualment, un diputat ras també cobra 3.000 €, i han passat vuit anys. Quan es parla d'abaixar el sou als polítics... si abaixem més ja no sé com anirem." De Gispert també ha donat detalls dels actes de l'11 de Setembre i del relleu d'Higini Clotas.La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en conversa amb Quim Nadal i Miquel Iceta, ha dit que:

- "Higini Clotas no m'ha comunicat que plega. Està trist. Crec que té un sentit molt institucional de les coses i no li agrada com s'ha fet aquest procés."

- "Em sap greu a nivell personal perdre el senyor Clotas; però molestar-me, no."

- "La junta de portaveus ha de traslladar la suposada vacant del senyor Clotas i a partir d'aquí parlar de la substitució."

- "Trobaré a faltar Miquel Iceta i ell ho sap. Té criteri i ironia però fa molt bé el que fa."

- "A mi Quim Nadal m'agradava molt com a cap de l'oposició. Ens hem entès i té un bagatge important. Em sap greu el canvi a nivell personal, però a nivell polític també. No sé quin nivell tindran els que vindran, i més a meitat d'una legislatura."

- "No serà un curs diferent. El que està sent és una legislatura diferent. Hi ha molts canvis als grups parlamentaris."

- "No aniré a la manifestació. Participaré als actes institucionals i després rebré els representants de l'Assemblea Nacional de Catalunya perquè m'expliquin com ha anat la manifestació."

- "L'acte institucional no varia gaire. Se segueix un programa semblant al dels últims vuit anys, coordinat pel Joan Ollé. Hi haurà lectura de textos de Mercè Rodoreda i de Joan Sales."

- "El PP no tindrà motius per no anar als actes institucionals. Ara bé, que tinguin present que la Diada és, de per si, una jornada reivindicativa."

- "Abans d'aquests actes es lliuraran les dues medalles d'or del Parlament, una a Càrites i l'altra a Òmnium Cultural."

- "Recuperarem l'escut de la Generalitat del 32. Damunt de l'escut d'armes de Felip V hi projectarem les quatre barres. Mentrestant se sentirà el discurs de Macià del 32."

- "És important que la manifestació sigui massiva perquè a més de gent independentista hi anirà gent emprenyada amb el tracte que rep Catalunya."

- "Encara que el lema sigui independentista, hi ha molta gent que vol una gran mobilització en favor dels drets nacionals de Catalunya. No m'importa si això eclipsa els actes institucionals de la Diada. L'important és que els fem."

- "Si el pacte fiscal no surt bé, CiU posarà al programa electoral de la pròxima legislatura alguna cosa més que vagi més enllà."

- "L'any 2003 jo cobrava 3.000 euros com a diputada. Actualment, un diputat ras també cobra 3.000 euros, i han passat vuit anys. Quan es parla d'abaixar el sou als polítics... si abaixem més ja no sé com anirem."