Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Iceta: "Mas em va dir que prenia nota de la meva oferta"

miquel-iceta

00:00 10:29
00:00 10:29

Miquel Iceta revela dues reunions amb Artur Mas, abans i després de l'estiu, i diu que el president “ha pres nota” de la seva oferta de col·laboració. El primer secretari del PSC assegura que Josep Antoni Duran i Lleida també li va dir que és una via que “caldria explorar”, però no concreta quina seria la fórmula, si dins o fora del govern. Iceta també deixa clar que el 9-N no anirà a votar: “Això no té les garanties democràtiques mínimes perquè després tingui un valor polític”.

Miquel Iceta, primer secretari del PSC, també ha dit que:

- "Des de fa bastant de temps he dit que el que convé a Catalunya és centrar-se en la reactivació econòmica i creació de llocs de treball, protegir l'estat del benestar, regenerar la política i buscar un acord amb Espanya que ens permeti votar."

- "He dit això des de fa molt. Abans que ningú ho vaig dir al president de la Generalitat."

- "Jo no ho veig probable perquè l'orientació del president és una altra i està en el seu dret mantenir-la i treballar-la."

- "El que diu el Sr. Duran té molt sentit: què vol un govern? Estabilitat parlamentària, i si no la troba ho ha de deixar."

- "Jo vaig proposar la reunió amb Mas."

- "Mas em va contestar amb un 'en prenc nota'."

- "Ens hem de situar al mes de juliol. Vam dinar un dilluns a Palau. I el president em va explicar com veia les coses i s'assemblen al que està passant ara. Que veia unes plebiscitàries ja m'ho deia el mes de juliol."

- "Després de l'estiu, que ens vam tornar a veure amb el president, li vaig reiterar l'oferiment. La resposta va ser exactament la mateixa."

- "Duran i Lleida em va dir que és una cosa que caldria explorar, però no va passar d'aquí. És una decisió fonamentalment del president."

- "Sempre s'ha plantejat en el sentit de compartir una prioritat, la forma que podria prendre mai va ser concretada. El suport pot ser de diverses maneres: dins o fora del govern."

- "Jo crec que les legislatures són per esgotar-les. Crec que encadenar convocatòries anticipades no és bo, si no hi ha causes de força major. Si el govern perd la majoria és una causa per anticipar o bé si el govern es planteja un objectiu tan diferent i d'una forma tan diferent que necessita revalidar a les urnes. Però estem en un cas especial, perquè les anteriors ja van ser anticipades."

- "No, [no aniré a votar el 9 de novembre]. Amb tots els respectes a tothom que ho farà, això no té les garanties democràtiques mínimes perquè després tingui un valor polític. No sé per què ho fa el president."

- "El govern espanyol s'ha de moure en qualsevol cas. Si el que vol és que la situació es mogui, ha d'oferir una perspectiva de negociació al president de la Generalitat. El que no s'entén és que no estiguin parlant."