Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
Barça Femení juga a RAC+1
En Directe
Barça Femení juga a RAC+1
Barça vs. Brann
En Directe

Iceta no es descarta com a candidat a la presidència de la Generalitat

miquel-iceta

00:00 36:49
00:00 36:49

El nou primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no es descarta com a candidat a la presidència de la Generalitat. “Si fes falta, ho seria”, assegura, si bé aposta per altres noms. Per exemple, planteja els de Josep Fèlix Ballesteros, Àngel Ros i Montserrat Tura. D'altra banda, Iceta exigirà “lleialtat” a la nova direcció i admet que hauria volgut més participació i troba “interessantíssim” el 15% de vots en blanc.

Miquel Iceta, nou primer secretari del PSC, també ha dit que:

- "És clar que hauria volgut més participació. Però aquesta participació em sembla més que raonable, tenint en compte la situació del PSC. I el 15% de vots en blanc el trobo interessantíssim. És poc i demostra que al PSC no hi ha unanimitats."

- "Estic content del resultat."

- "Avui em posaré a parlar amb gent. I a mesura que vagi tancant coses les aniré dient."

- "Intentaré [que Àngel Ros sigui a la direcció]. Però n'hem de parlar molt. Ell també ha de preservar el seu paper, la seva personalitat."

- "A la gent que es pugui incorporar a l'executiva els vull demanar una certa lleialtat, no a mi, sinó al projecte. Pere Navarro va fer un esforç d’integració bestial en el darrer congrés. Però potser no van quedar clares les regles d'entrada o realment hi va haver diferències polítiques insalvables. He de parlar molt amb la gent: saber 'a qué vamos, estamos o no estamos'."

- "M'agrada molt [Josep Fèlix Ballesteros com a candidat a la presidència de la Generalitat]."

- "És un dels possibles. He situat tres noms: Josep Fèlix Ballesteros, Àngel Ros i Montserrat Tura."

- "Ja he parlat amb Montserrat Tura. Vam tenir una conversa llarguíssima, de dues hores i mitja."

- "Ara ella ni voldria ni jo podria ni potser seria convenient [integrar-la a la direcció]. Ella ha marcat una diferència política molt gran."

- "M'agradaria comptar amb Marina Geli i Núria Ventura al grup parlamentari."

- "No l'hi diré [a qui vaig votar per liderar el PSOE]."

- "Ha guanyat Eduardo Madina [a Catalunya], però per 300 vots. Per què? Perquè el coneixem de fa molt temps i perquè hi ha un factor de solidaritat amb els bascos, de sempre."

- "La gent nostra és com molt normal, i han votat el que els dicta el cervell i el cor. Han votat Eduardo Madina perquè el coneix més, potser l'han vist més de tutela d'un aparell, que això també agrada. I també han votat molt Pérez Tapias perquè l'han vist una mica més a l'esquerra i molt més federalista."

- "Si una sorpresa m'he endut és que la diferència entre Eduardo Madina i Pedro Sánchez fos tan petita."

- "El pes de la força del sud és molt gran, i és molt lògic. És un reflex d'allò que sembla natural: qui més poder té que sigui qui endreci la casa."

- "Vaig felicitar el Pedro. La setmana vinent mirarem de veure'ns."

- "A mi la unitat d'Espanya no em fa cap por, si és basada en el respecte a la diversitat. És una unitat a la qual m'apunto."

- "Amb la solidaritat hi crec, amb la igualtat de drets hi crec, no em trobo incòmode amb això."

- "El PSC és la tercera força al Parlament. Ha vist temps millors. Ara, hem d’aconseguir que els jugadors surtin al camp i juguin, i no es posin a discutir com ells. Com ho aconseguirem? Això no ho sé."

- "Hem de ser molt clars amb el nostre projecte, i que la gent ens vegi on som."

- "El PSC està a favor de la consulta. Sense consulta no hi haurà solució. Per demostrar-ho, el PSC votarà la llei de consultes. Però la pregunta que s'ha plantejat no ens porta a una consulta, ens porta a unes eleccions. I ho diem amb pena, perquè no volem unes eleccions anticipades i no volem que els catalans quedin frustrats perquè no s'ha fet la consulta. Puc oferir més insistència, més tenacitat, més cintura."

- "[ERC] jo crec que vol tocar poder i aconseguir l’alcaldia de Barcelona amb qui sigui. Jo crec, però, que no està pensant en nosaltres. A ERC hi ha un pensament de les municipals com a palanca de canvi de règim."

- "Però nosaltres pactarem també amb qui ens posem d'acord per fer coses."

- "Si el PSC estigués millor, hi hauria hagut una participació millor."

- "Jo tendeixo a pensar que abans d'acabar el setembre ja tindrem la suspensió de la consulta. Per tant, no haurem d'esperar el 9 de novembre per reaccionar."

- "Per ell [Artur Mas], tornar a avançar les eleccions seria tràgic. No ho pot fer. Segurament hauria de plegar. Intentarà que no hi siguin."

- "Nosaltres no tenim cap interès en l'anticipació electoral. Creiem que no és bo per al país."

- "Aquesta pregunta és un nyap i un disbarat."

- "Hi ha una comissió pel dret a decidir, que és on s'hauria d'haver acordat."

- "Ningú encara no m'ha explicat com s'arriba a la independència. Hi ha un problema evident. Perquè puguem fer el referèndum primer s'ha de canviar la Constitució."

- "No ho descarto [ser candidat a la presidència de Generalitat]. No tinc la intenció. Però jo no deixaré tirat el meu partit. Si fes falta, ho faria. Però sincerament jo crec que hi ha gent amb més capacitat d’arrossegar una majoria ciutadana que jo.”