Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 14:30 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Irene Rigau: "La Guàrdia Urbana hauria d'haver actuat"

irene-rigau

00:00 24:56
00:00 24:56

Joves fent campana de classe el 6 d'abril a les 9.00 del matí | El món a RAC1

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, no entén per què la Guàrdia Urbana de Barcelona no va notificar als fans de Justin Bieber que no podien fer campana per veure el seu ídol al Palau Sant Jordi. Rigau recorda que la policia local ha d'actuar quan un menor va sol pel carrer en horari escolar. La consellera opina que és "un escàndol" que els pares i mares dels nens els acompanyessin, i ho ha comparat amb les retallades: "amb la sisena hora muntem un debat teòric, però no passa res si els nens se salten cinc hores lectives".

- “Sí [que es pot suprimir la sisena hora als centres públics sense posar en risc el sistema educatiu] perquè l’increment de la sisena hora tampoc s’ha pogut desmostrar estadísticament que comportés una millora dels resultats. [...] No es va posar la sisena hora [en la Llei d'Educació].”

- “Hi ha un desig d’estabilitat en el sistema [educatiu] que apareix en un moment de canvis forçosos.”

- “Com que la sisena hora no és lectiva, [...] la garantirem en totes aquelles zones escolars d’entorns econòmicament desafavorits i la dedicarem també a aquells alumnes que, en les escoles ordinàries, el temps base se’ls ha fet curt per assolir [els coneixements].”

- “El que abans se’n deia anar a repàs o a reforç ho garantirà l’escola pública per als que tinguin dificultats o lentitud d’aprenentatge. [...] L’objectiu és, doncs, la lluita contra el fracàs.”

- “Cal una avaluació continuada de l’alumne sabent que disposes de recursos en els centres per atendre individualment els petits grups que puguin tenir dificultats.”

- “[No perilla] cap [lloc de treball de mestres a Catalunya]. Tots els professors que estan treballant [...] tindran feina l’any vinent.”

- “Divendres ens tornem a veure amb els sindicats per determinar el percentatge de mestres [que vam contractar per la sisena hora] s’ha de quedar al centre, quin percentatge ha de passar a altres centres i quin percentatge pot passar a aprofundir l’ESO.”

- “L’ajustament és: els mateixos que som ara, atendrem 15.000 alumnes més. [...] El que hi ha és una optimització i una bona gestió de tots els recursos.”

- “[La retallada econòmica serà] en tot el capítol d’obres. [...] Els barracons es veuran substituïts progressivament i no amb el ritme que era d’esperar.”

- “No podem pretendre que [els sindicats] aplaudeixin les mesures que els obliguen a uns esforços en aquesta època. [...] Crec que els sindicats ho acabaran entenent.”

- “Ja sé que [el conseller de Salut] té una situació complexa.”

- “[En terme humà, no es poden fer retallades, però s'ha de treballar més], sí. [...] El que incrementem és el bloc [de la jornada de professors] d’hores de classe. [...] No crec que això es pugui criticar [pels sindicats] si legalment se’n poden fer 25.”

- “Ho trobo un escàndol [que els nens facin cua per anar al concert de Justin Bieber en hores de classe]. [...] Amb la sisena hora podem muntar un debat teòric quan no era una hora lectiva i, en canvi, no s’escandalitzen quan perden cinc hores lectives cada dia. [...] Crec que és una mala manera d’educar.”

- “Crec que la Guàrdia Urbana, que és qui ha de vetllar per l’absentisme escolar, hauria d’haver notificat qui hi havia.”

- “Quan s’ensenya s’hauria de dir que aquests senyors tan feliços que es pensen que pares i mares i fills són col·legues i amics i abdiquen de la seva funció educadora, la Guàrdia Urbana hauria d’haver aixecat acta. [...] És l’obligació del pare i la mare portar el nen a l’escola.”

rigau-3

00:00 00:21
00:00 00:21

rigau-2

00:00 00:09
00:00 00:09

rigau-1

00:00 00:16
00:00 00:16