Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Jaume Roures: "El futbol a la TV ha de millorar"

Error 500

Error 500

El president de Mediapro, Jaume Roures, ha assegurat que el consumidor ha de tenir una oferta "no tan complicada, molt més clara i de més qualitat". Roures també ha apuntat que el futbol de pagament "podria baixar una miqueta de preu les pròximes temporades" i s'ha mostrat convençut que "els horaris dels partits no canviaran" perquè "han estat un èxit". Jaume Roures també ha dit que:

- “És veritat que encara no s’han venut els drets del futbol per a televisió de la temporada vinent, però és absolutament normal. És bo esperar que acabi la competició per saber quin és el panorama.”

- “No és el mateix el panorama amb el Vila-real a Primera o a Segona. És bo que el Dépor pugi a primera encara que, pel que fa a la repercussió, segurament el Celta en té més que el Dépor.”

- “Els nostres esforços són per intentar construir una oferta que eviti al màxim que la gent, primer, hagi de desxifrar un galimaties i, en segon lloc, intentar que això no tingui per què ser més car.”

- “[Volem] Tenir una oferta més consolidada i de més qualitat i que això no impliqui que els preus pugin.”

- “Crec que encara podem esprémer una mica el tema. Pot ser que encara s'abaixi una miqueta el preu del futbol de cara a les properes temporades.”

- “El partit en obert és obligatori. Hi ha una llei, única a Europa, que ho diu. El partit no té per què ser dissabte. Va en contra dels mateixos interessos dels operadors.”

- “Posar-lo un altre dia de la setmana és complicat perquè la competició no és gaire flexible: hi ha Copa, competicions europees, seleccions...”

- “La Llei Cascos es va fer per fastiguejar Canal Plus. Obligava a emetre el millor partit de cada jornada. [...] La llei es va canviar fa un any i poc i no obliga que sigui el millor partit. Dóna l’opció a la Lliga perquè digui quin és el partit en obert.”

- Sobre si la temporada vinent veurem menys partits del Barça i del Madrid en obert: “És una de les possibilitats. O seguim com hem fet fins ara o intentem fer una oferta de més qualitat, i això pot repercutir en el nombre de partits del Barça i del Madrid que hi hagi en obert.”

- “No descarto TV3. Al contrari, vaig llegir declaracions del nou director que deia que hi estava interessat.”

- “Crec que de cara al consumidor l’oferta hauria de ser millor: no tan complicada, molt més clara i amb una oferta de més qualitat.”

- “El que és irrefutable és que els camps s'han omplert més que abans i que els horaris 'nous' han estat un èxit.”

- “El partit de les 12 h i de les 16 h, que eren els nous, han funcionat de meravella.”

- “Els paràmetres dels horaris no crec que canviïn. L’únic diferent és que potser el partit del diumenge serà a les 21.30 h i no a les 22 h.”

- “No hem provat altres horaris pel tema del mercat asiàtic, sinó per obrir el ventall d’horaris i possibilitar que la gent d’aquí pugui veure tots els partits i que no hagi de triar.”

- “Hi ha uns deu equips que no han jugat cap partit a les 12 h. Si jugues a Europa no pots jugar a les 12 h.”

- “Ara la negociació amb les ràdios canvia de paràmetres. És l'única promesa que ha complert el senyor Rajoy. [...] La temporada vinent és una negociació entre els clubs i les ràdios sobre les despeses que genera l’entrada i la utilització que fan les ràdios dels espais dels clubs.”

- “Nosaltres recorrerem el tema de fons, que és que els drets de ràdio existeixen i totes les ràdios d’aquí quan van a fora paguen i no diuen res però aquí munten una campanya de demagògia.”

- “Això és una expropiació sense contrapartida. No es pot treure a la gent els drets i no donar-los cap mena de compensació.”

- “Que TV3 faci tots els partits en obert, no únicament el Barça o el Madrid, és una decisió de la nova direcció.”

- Sobre la marxa enrere en el fitxatge de Pedro García Aguado per a La Sexta: “Si tenia una clàusula de retracte i no la va complir, espero que La Sexta li demani una indemnització, lògicament."

- Sobre la futura pel·lícula de Woody Allen que s’ha de gravar als Estats Units: “La pel·lícula americana de Woddy Allen no serà una producció de Mediapro. Érem uns dels instigadors de fer una pel·lícula d’Allen als Estats Units, però amb el panorama actual si la fem no tenim televisió, no hi ha ajudes i amb la situació actual és un risc massa gran. [Amb ell] Hem de fer pel·lícules europees.”

- “A mi això em sembla una bestiesa. Em sembla una política cultural terrible perquè, precisament, crec que s'hauria de fer a l'inversa, buscar grans produccions a fora i aquí. Si resulta que les grans produccions a fora estan penalitzades et deixen fora de joc.”

- Sobre la política de subvencions del ministre Wert: “Les ajudes baixen de manera importantíssima. [...] La conclusió és que ens abocarem a moltes pel·lícules petites, que seran les que podran sobreviure o no tindran pèrdues assegurades. Això des del punt de vista cultural i des del punt de vista industrial és una desgràcia."

- “No és cert [que Woddy Allen rodi a Dinamarca el 2013]”

- “La capçalera de Público s'ha de vendre perquè cal pagar els deutes que s’han generat. Fins al 22 no ho dictaminarà el jutge.”

- "No me'n penedeixo, al contrari. [...] La llàstima és que la situació econòmica va derivar cap a una situació insostenible.”

- “Público era un producte periodístic de qualitat que tenia una línia clara que no enganyava ningú."