Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 0 h
El Barça juga a RAC1
Barça - PSG

Josep Antoni Duran i Lleida: "La prioritat ha de ser el pacte fiscal"

josep-antoni-duran-lleida

00:00 32:04
00:00 32:04

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet pinya al voltant d'Artur Mas després que aquest, en un esmorzar a Madrid, ha explicat que la prioritat del govern és el pacte fiscal. Duran, però, afegeix que s'ha de negociar amb el proper executiu espanyol. Pel que fa a la cimera amb empresaris espanyols, entén que, amb l'actitud del PP, Emilio Botín faci costat a José Luis Rodríguez Zapatero.

Josep Antoni Duran i Lleida, secretari general de CiU, també ha dit que:

- "No vaig ser convocat [a la cimera] perquè no tocava."

- "Bona part de la resposta als reptes econòmics no depenen de la política catalana, depenen de la política d'estat."

- "El contingut de la cimera no era tant per parlar de document elaborat [pel CAREC] [...] sinó per intentar trobar posicions comunes davant de la situació amb tota la resta de forces polítiques."

- "Hem de mirar cap endavant. [...] Hem passat unes primeres setmanes, mesos, molt condicionats per la situació econòmica i financera -interna-. Possiblement, en algun moment, no s'ha sabut explicar molt bé. S'ha de dir clarament que estem disposats a tallar tot allò que és superflu per garantir allò que és necessari."

- "Trobo força normal la reflexió del president del Santander. [...] En totes i cadascuna de les decisions, [...] el PP no hi ha estat. I això és incomprensible. [...] No veig tant un decantament de la dreta econòmica en favor de Zapatero sinó una dreta econòmica que està perplexa davant l'actitud del PP amb les reformes econòmiques."

- "És incomprensible el que va fer el PP [quan estàvem a punt de ser intervinguts, al maig]. [...] Si el principal partit de l'oposició [...] no reacciona i gira l'esquena [al govern], és normal que s'hagi trobat el que s'ha trobat aquest cap de setmana [amb els quaranta grans empresaris espanyols a Moncloa]."

- "Pensant en el PSOE, si té resultats molt negatius en les properes eleccions municipals i autonòmiques, necessita uns mesos per comprovar que algunes comunitats autònomes on governi el PP hauran de prendre decisions que ara critiquen. [...] Els mesos que guanyi el PSOE en aquest sentit, [...] seran positius i demostraran que el PP ha de prendre decisions que no són bones."

- "Espanya ha desaparegut de l'agenda europea com a principal preocupació. No dic que no hi sigui, encara."

- "El que continua sense anar bé és la micro [economia], la generació de llocs de feina. [...] No es pren ni una sola mesura a curt termini per generar ocupació."

- "Estic convençut que [el govern] millorarà. [...] Certament hi ha hagut algun problema de comunicació [...] perquè la gent no ha acabat d'entendre certes mesures."

- "Per aprovar l'impost de successions necessitem un suport parlamentari, que no és puntual, també l'hem de lligar pels pressupostos. És un encaix difícil: situació econòmica, financera i parlamentària."

- "Els partits de l'oposició fan el que han de fer, són a vigílies de les eleccions i han de jugar les seves cartes."

- "El partits pensem més en les properes eleccions que no pas en les properes generacions."

- En cas que Zapatero plegués i es mantingués la legislatura amb un altre president socialista: "No vam votar el senyor Zapatero i no crec que votéssim el president que vingués substituint Zapatero."

- "Ni m'ho vaig plantejar [ser a la cimera de divendres]."

- "Merkel s'ha precipitat amb el debat nuclear arran de la crisi al Japó. [...] Hauria hagut de comptar fins a deu. Aquí hem de comptar fins a deu o fins a vint. [...] El futur són les renovables, però, mentrestant, hi ha el qui hi ha i demano certa serenitat a l'hora de fer aquest debat al país."

- "Sí, hi estic d'acord [que el pacte fiscal ha de ser la primera prioritat del govern]."

- "Hem de ser conscients que aquesta legislatura no és possible parlar-ne. [...] És l'objectiu per la propera legislatura, el gran objectiu."

- "Sí que crec que darrere la crisi econòmica hi ha una crisi de valors. [...] L'esquerra d'aquest país [...] confon autoritarisme amb autoritat. [...] No hi ha seguretat si no hi ha autoritat, no hi ha llibertat si no hi ha seguretat."

- "És un debat que té avantatges [si] la conclusió final és anar amb uniforme [a l'escola]. [...] No rebutjo pas aquest debat, [...] potser val la pena obrir-lo."

- "Les meves relacions amb Artur Mas són molt bones, no només en el terreny polític sinó també en el terreny personal. [...] Són molt més positives que no pas abans."

- "No, de veritat que nosaltres no hem fet cap tipus de gestió al voltant de TV3. Sí que és cert que hem demanat a TV3 i a la seva directora que digui que no hem estat nosaltres. [...] No sé el contingut de la sèrie."

- Sobre la polèmica amb Alfons López Tena: "Jo no he fet ni pim, ni pam ni pum. [...] Sempre fa mal [declaracions així]. [...] [Les meves declaracions no poden haver fet mal], gens ni mica. [...] Jo no he rectificat gens ni mica el que vaig escriure."

- Sobre el Barça i el Reial Madrid: "Seria un fracàs [pel Madrid no guanyar cap títol]. Anar segon [...] ja és un fracàs. [...] Mourinho va venir aquí per anar pel davant del Barça, no per darrere. A vegades penso que qualsevol declaració de José Mourinho les fa perquè el fotin fora, [...] veu que ha fracassat, que ha perdut la lliga i que prefereix que el facin fora que no pas reconèixer el fracàs."

- "Mourinho, ni com a persona ni com a entrenador, no m'ha agradat mai."

- "No he vist mai un equip de futbol [de Mourinho]  quepractiqui bellesa en el futbol, allò que se'n diu futbol."

josep-antoni-duran-lleida-3

00:00 00:32
00:00 00:32

josep-antoni-duran-lleida-2

00:00 00:20
00:00 00:20

josep-antoni-duran-lleida-1

00:00 00:20
00:00 00:20