RAC1 migdia
Ara, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Josep Rull, disposat a substituir Oriol Pujol com a secretari general de CDC

josep-rull

00:00 44:26
00:00 44:26

Josep Rull està disposat a substituir Oriol Pujol com a secretari general de CDC. L'actual secretari d'Organització del partit diu que no només es tracta de buscar un nou número 2 per al partit, sinó de refer-ne tota la direcció. Concreta que "potser utilitzem fórmules sensiblement diferents i que subratllin més la idea d'equip". D'altra banda, Rull anuncia que el nou alcalde de Torredembarra deixarà de ser-ho d’aquí a 15 dies i que el proper no serà de CiU.

Josep Rull, secretari d’Organització de CDC, també ha dit que:

- "No hi ha herències aquí. Estem en un moment transcendent de la història recent. Tothom ha de fer un pas endavant i posar-se a disposició del projecte."

- "Ahir vam obrir un procés pautat, molt clar, que es culminarà el 6 de setembre en el consell nacional. S'escollirà no només un nou secretari general, sinó que es reestructurarà el conjunt de la direcció per afrontar el repte de la tardor."

- "Aquesta nova direcció ha de tenir la capacitat d'adaptar-se a aquesta nova realitat i és fruit d'una circumstància frapant, com és el pas enrere que va fer ahir Oriol Pujol."

- "Aquest procés l'ha de liderar molt el president del partit. Ens vam donar un termini de 15 dies per veure quina és la via que pot generar més consens perquè el 6 de setembre surti una direcció reforçada."

- "Jo em poso a disposició del partit, com fem tots. Si toca, sí [que vull ser el nou secretari general]; si hi ha consens, sí."

- "Qualsevol persona que està en política està en actitud de servei. M'interessen més els projectes col·lectius que els individuals. L'objectiu ara és aconseguir l'estat propi."

- "El procés no culmina amb la consulta. Culmina amb l'estat propi. Amb tot aquest periple, necessitem tenir el millor lideratge. Avui sens dubte el millor lideratge és el president Mas."

- "Descarto [que Artur Mas faci un pas enrere en cas de plebiscitàries]. Ara la prioritat és poder votar el 9 de novembre."

- "Hi havia la percepció que això podria anar relativament ràpid, que la interinitat es podria resoldre amb un any. El problema és que això s'allarga."

- "[Oriol Pujol ho anuncia ara] perquè s'acaba el curs polític i perquè volia que en l'últim ple d'aquest període de sessions ja hi hagi un nou diputat."

- "Feia setmanes que Oriol Pujol ho portava molt ben pautat i endreçat."

- "M'agradaria que finalment s'acabés de la millor manera possible. Que Oriol Pujol pogués sortir exonerat d'aquest procés i si ell vol pogués reincorporar-se en aquella activitat de servei que ell consideri."

- "Arribarà un moment en què CDC en el marc del seu congrés haurà de fer una reflexió sobre els mecanismes d'elecció dels nostres responsables interns. Aquest setembre, octubre i novembre hem d'aprofitar cada instant a veure com volem transformar el país. Tenim una data límit que és el 9 de novembre. Tota la força de CDC la volem destinar a l'exterior, no entretenir-nos en dinàmiques de caràcter intern."

- "Jo crec que no ens vam equivocar acompanyant Oriol Pujol [al TSJC]. Valia la pena estar al seu costat. La foto de tots amb cara seriosa, corbata, potser no era la més adequada. Però la voluntat d'estar al costat d'un dirigent del partit en una circumstància com aquella expressa un nivell de confiança en ell."

- "A partir del 6 de setembre, Oriol Pujol serà militant de base."

- "El plantejament que s'ha de fer el setembre no és d'una persona, sinó d'un equip. El debat no és qui hi haurà al capdavant de la secretaria general, potser utilitzem fórmules que siguin sensiblement diferents i subratllin més la idea d'equip. Ja veurem com ho enfoquem. Estem parlant d'un lideratge, que és un lideratge compartit. [...] A la fotografia sortirà algú, però no serà un canvi d'una persona concreta per una altra, sinó que anirem més enllà."

- [Sobre Torredembarra] "Els primers sorpresos vam ser nosaltres. Vam presentar un candidat simplement per subratllar que no es pot estigmatitzar una persona imputada."

- "Ara què hem de fer? Treballar molt. 15 dies per fer el relleu perquè l'alcalde o alcaldessa de Torredembarra, que no serà de CiU, tingui una majoria prou sòlida al darrere."

- "Hi haurà una persona que estarà al davant [de CDC]. És evident. La fórmula concreta és el que hem d'acabar gestionant."

- "El proper mes decidiré si em torno a presentar o no [a l'alcaldia de Terrassa]. Ho començo a tenir molt clar."