Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
Barça Femení juga a RAC+1
En Directe
Barça Femení juga a RAC+1
Barça vs. Brann
En Directe

La Vall d'Aran no descarta la independència

francesc-boya

00:00 04:37
00:00 04:37

El síndic d'Aran, Francesc Boya, ha dit que "si no se'ns escolta i no podem defensar els drets del nostre país, doncs potser sí que demanarem la independència". Tot, arran del projecte de llei de Vegueries que ahir va aprovar el govern i que ara ha de debatre el Parlament. Boya creu que l'Aran "ha de quedar fora de la vegueria del Pirineu" perquè "és totalment innecessària i supèrflua".

El síndic d'Aran, Francesc Boya, també ha dit que:

  • "Per nosaltres és una mala llei [de vegueries]. És totalment insuficient i combatrem contra aquesta llei amb totes les nostres forces."
  • "L'Aran ha de quedar exclòs de la vegueria del Pirineu, per història i per tradició. [...] No entenem per què en aquests moments se'ns aplica el mateix criteri que es va aplicar el 1833."
  • "No he tret cap oportunitat d'acord ni amb el senyor Ausàs ni amb el president Montilla."
  • "La vegueria, per nosaltres, és totalment innecessària i supèrflua."
  • "[Si la llei no canvia] anirem a Madrid, de la mateixa manera que ho ha fet Catalunya per defensar els seus drets històrics. Nosaltres defensarem [els nostres] allà on calgui."
  • "Catalunya ha de ser conscient que no pot diluir l'Aran dins d'una província."
  • "No sóc independentista però, arribat el moment, no descarto que, [...] si no se'ns escolta i no podem defensar els drets del nostre país d'una altra manera, doncs potser sí [que demanarem la independència]."

francesc-boya-1

00:00 00:20
00:00 00:20

francesc-boya-2

00:00 00:37
00:00 00:37