Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 14:30 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

"Les consultes són una pantomima"

Error 500

Error 500

José Antonio Alonso, portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, ha apuntat que el procés de les consultes "jurídicament és una pantomima i políticament també [...] a mi no em mereix ni la més mínima pèrdua de temps".

José Antonio Alonso, portaveu del PSOE al Congrés, ha dit avui dijous, 17 de desembre, en una entrevista a El món a RAC1 que:

- "Prefereixo ser-ho [optimista en el cas Haidar]. Entenc que la senyora Haidar té tot el dret de lluitar legítimament pels seus ideals, [...] però crec que no ha d'arriscar la seva vida i la seva salut."

- "El Congrés, en absolut, ha implicat el rei. [...] Jo no li diré al rei què ha de fer i què no ha de fer. La gestió d'aquest problema és competència de l'executiu."

- "Quan hi ha el bé jurídic 'vida', [...] és prioritari."

- "Espanya s'està comportant com ha de comportar-se."

- "No veig per què [hem de ser còmplices del Marroc si Haidar arriba a les últimes conseqüències]. [...] El govern d'Espanya li ha ofert el que vulgui, fins i tot la nacionalitat. [...] Però és el regne del Marroc el que ha de complir l'obligació de permetre el retorn."

- "Jurídicament, [el fenomen de les consultes independentistes] és una pantomima, i políticament també. [...] A mi no em mereix la més mínima pèrdua de temps."

- "A nosaltres el que ens preocuparia seria que s'ataqués frontalment les regles de la convivència. [...] Aquest és un referèndum que no té assistència legal."

- "Tenim una cosa que es diu Constitució, que s'ha de respectar, i [...] una llei orgànica que regula el referèndum, que té uns requisits legals."

- "Apel·lo a la Constitució i a l'Estatut de Catalunya, [...] que parla de la seva identitat nacional al preàmbul."

- Sobre l'entrevista a Montserrat Tura a El Punt: "Que digui el que vulgui, jo què sé. [...] Montserrat Tura podrà decidir el que li doni la gana, què vol que li digui."

- "El que diu el PSOE, orgànicament, és que defensem políticament i jurídicament l'Estatut de Catalunya.

- "Veig molt imprevisible [un pacte entre el PP i el PSC]. [...] Francament, [...] rotundament, li puc dir que no."

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500