Via lliure
Ara, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó
En Directe
I després, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea

Martí no descarta fer el salt a ERC en un futur i tornar a l'Ajuntament de BCN

jordi-marti

00:00 15:21
00:00 15:21

L'expresident del grup municipal del PSC a Barcelona, Jordi Martí, no tanca la porta a tornar al consistori però amb ERC: "si aquesta oportunitat hi és en el futur, no sé com ni de quina manera, probablement em serà molt difícil dir-hi que no". Martí també ha confessat que estarà emprenyat i dolgut quan vegi els diputats del PSC votant en contra de la petició del Parlament al Congrés.

Jordi Martí, regidor del PSC a Barcelona, també ha dit que:

- "Decebut? Home, quan et presentes a unes primàries esperes guanyar-les."

- "Hi ha moltes coses que no m'han agradat gens de com han funcionat aquestes primàries."

- "M'ha sorprès que no s'ha investigat a fons algunes males praxis perquè no tornin a passar."

- "Les primàries obertes són un bon instrument, però el partit que les organitza s'ha de creure que les vol fer obertes de veritat, i s'ha de fer una campanya de comunicació important per explicar-les. Hi ha hagut gent que, després de les primàries, m'ha dit: 'Ai, si ho hagués sabut...'"

- "Més aviat han acabat tenint en resultat com si fossin unes primàries fetes amb els de sempre, i no obertes. No s'ha de donar la sensació que s'ha volgut fer passar gat per llebre."

- "El vot dels immigrants i els nous ciutadans em sembla un bon element."

- "No em sembla bé que hi hagi gent que va a votar sense saber ben bé què estan fent i, probablement, instrumentalitzats per algú. Però m'és igual si són pakistanesos o barcelonins de tota la vida. Indica un tipus de pràctica que hauríem d'anar deixant."

- "S'aprofita de la influència d'unes determinades persones per arrossegar-ne unes altres que no saben ben bé què han de fer, què estan fent, quin partit ho convoca i què s'està votant. Em sembla que és un flac favor al procés, a les primàries i a la democràcia."

- "M'agradaria fer coses en l'àmbit urbà, que és el meu, el de la cultura... Però directament no em veig col·laborant amb l'alcalde Trias, sincerament."

- "M'agradaria no haver de deixar el partit, i no ho voldria fer, perquè el PSC és un dels invents com a instrument polític més interessant en una societat feta d'onades migratòries. Avui, això s'està perdent. La direcció del PSC porta un rumb equivocat que està provocant que hi hagi més exsocialistes que gent dins del partit."

- "El meu compromís amb Barcelona és més ferm que mai i no em vull tancar cap porta. Però el meu cap no està aquí [ser candidat o formar part d'una candidatura d'un altre partit, com ERC]. [...] No li negaré que, si aquesta oportunitat hi és en el futur, no sé com ni de quina manera, probablement em serà molt difícil dir-hi que no."

- "[Quan vegi els diputats del PSC al Congrés, avui, votant en contra de traspassar les competències per fer un referèndum a Catalunya, estaré] trist, dolgut i sobretot emprenyat. Hi ha una cosa que em remou: que un partit no compleixi el programa electoral en aspectes on no hi ha excusa. [...] Estaré trist i dolgut perquè els socialistes catalans no estiguin al costat de la majoria del Parlament."

- "Pere Navarro no m'ha trucat. Sé que té algun problema de salut, però no m'ha trucat."