Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

"Mayor té una obsessió malaltissa amb ETA"

josep-lluis-carod-rovira

00:00 22:57
00:00 22:57

Josep-Lluís Carod-Rovira ha qualificat de "barbaritats" les afirmacions de l'eurodiputat del PP Jaime Mayor Oreja, que va dir que ERC i ETA són "socis" des de la trobada de Perpinyà. El vicepresident de la Generalitat creu que Mayor viu "amb una obsessió malaltissa amb ETA", i ha dit que el preocupa més no haver escoltat un desmentiment de Mariano Rajoy que les paraules de l'eurodiputat.

Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident de la Generalitat, també ha dit que:

- Sobre la nul·litat del judici a Lluís Companys: "Per mi, en un estat de dret, anul·lar, només ho poden fer els tribunals, i un fiscal no és un tribunal."

- Sobre les declaracions de Jaime Mayor Oreja sobre la relació d'ETA amb ERC: "Pel senyor Mayor Oreja, l'únic que existeix al món és ETA; viu malaltissament obsessionat amb ETA. [...] Entenc que tingui una situació de prevenció i de vigilància, però això no ha de fer que perdi el món de vista fins a dir les barbaritats que està dient en aquests moments."

- "Em preocupa més el que no diu el president del Partit Popular, perquè vol dir que comparteix les seves afirmacions."

- "[La confusió de bombers catalans amb etarres és] bastant lamentable. [...] La policia francesa va prendre decisions equivocades. Els bombers van poder arribar el mateix diumenge a Barcelona perquè la delegació de Catalunya a París va arribar a comissaria. No va arribar ningú més. Només hi havia la delegació de Catalunya. No em consta que hi fos l'ambaixada espanyola."

- "Les delegacions fora serveixen per això. No és un tema de competències."

- Sobre el segrest de dos cooperants catalans: "Com que volem que això s'acabi bé, no entrarem en més detalls. Deixem-ho aquí. No entrarem en una guerra de medalles."

- "Hem de ser optimistes [amb el seu alliberament] sabent que som davant d'una gent que té uns paràmetres religiosos diferents als nostres."

- "A Catalunya no n'hi ha, de burca. [...] Aquí no hi ha ningú que vagi amb burca i, que jo sàpiga, tampoc a França."

- "[La prohibició del burca] és un cop d'efecte del senyor Sarkozy."

- Sobre les enquestes: "Són un símptoma d'un estat d'ànim."

- "ERC no és el dolent, és el perjudicat. No sé per què. Suposo que hi deu haver més d'un motiu. N'hi ha uns quants. No diré res que pugui perjudicar ERC. Desitjo que l'enquesta s'equivoqui."

- "M'amoïnen perquè, en funció dels resultats, pot ser que tinguem la sensació de fer marxa enrere, de tot el que has avançat els últims vuit, deu o dotze anys, en certa manera, pot ser un tornar a començar una altra vegada."

- "No em sorprèn [que Reagrupament no tingui representació]. No és pas fàcil treure escons. Ara bé, un nom no fa la cosa."

- "Una cosa és la política, l'altra és el futbol. No sé si sempre es té present."

- Sobre la gestió de les nevades: "Segur que s'han fet coses manifestament millorables. Però no havíem tingut mai una onada climatològica com aquesta."

- "Hi ha un problema de comunicació evident entre el govern i molts ajuntaments."

- "La meitat dels municipis que hauria de tenir un pla d'emergència i protecció civil adequat, no en té. No et pots recordar de Santa Bàrbara només quan trona."

- "Per mi ha estat una sorpresa absoluta [la dimissió d'Albert Sáez]. Sincerament, com a mínim, confiava que, com a deferència cap a les institucions que van fer possible el seu nomenament, hagués acabat la legislatura."

- "Enric Marín, per mi, seria un nom molt adequat."

josep-lluis-carod-rovira-1

00:00 00:12
00:00 00:12

josep-lluis-carod-rovira-3

00:00 00:25
00:00 00:25

josep-lluis-carod-rovira-2

00:00 00:21
00:00 00:21