Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

... mentre Elena insta el PSC a obrir un debat intern amb Navarro

joan-ignasi-elena

00:00 18:11
00:00 18:11

El responsable d’Avancem i un dels 5 diputats del PSC que aquest dimecres no va votar la declaració de sobirania, Joan Ignasi Elena, ha admès en una entrevista a El món a RAC1 que no sap “què passarà” però dubta que “expulsin els cinc diputats”. Elena insta el PSC a obrir un nou debat amb Navarro com a líder.

En una entrevista a El món a RAC1, el diputat del PSC i líder del moviment Avancem, Joan Ignasi Elena ha dit que:

- "Si hem de construir un projecte col·lectiu ha de ser en la base de la transversalitat, que ha tingut en el PSC un paper essencial i no sempre reconegut. En l'àmbit catalanista i d'esquerres."

- "No he parlat amb la direcció des d'ahir. Encara no he parlat amb ells per telèfon."

- "No sé la decisió que es prendrà. S'han de gestionar els fets amb intel·ligència."

- "No crec que ens expulsin del partit. No sé què passarà."

- "No ens vam absentar, perquè era una manera de dir que no volem votar que no. Ahir no es van produir dos blocs. Un va donar suport a una decisió majoritària i un que no, i un altre que es va absentar. És important tenir en compte que el PSC, amb matisos, té una posició favorable al dret a decidir."

- "Han votat no a una resolució. La meva posició és coneguda. Jo hauria fet un sí crític i interpretatiu. Els cinc partits que estem a favor del dret a decidir és positiu, i l'inici no va ajudar."

- "Tenim tendència a trobar entre 7 i 14 dies històrics al mes, i trobar un abans i un després. El PSC ha de seguir camins d'encontre amb el dret a decidir, si no, no ens en sortirem."

- "Els arguments de CiU no agreguen."

- "Del mal resultat electoral s'ha d'extreure una reflexió d'idees. Si el president no ens sorprèn tenim dos anys per parlar d'idees, sense noms, que serà molt diferent als escenaris anteriors."

- "Sincerament cal posar a debat l'espai polític del PSC, respectant que el Pere Navarro és el líder escollit. Jo continuaré dins el partit. Vull continuar dins l'executiva però n'hem de parlar."

- "Jo he denunciat comportaments de companys aïllats. No ha de ser un debat d'ara, hi ha altres coses més greus que el nominalisme. Cal discutir un discurs d'esquerres, un canvi sobre com tractar la matèria econòmica que ens domina, un discurs d'esquerres, i amb generositat i Catalunya necessita una alternativa com a partit majoritari."

- "Crec que el PSC té un paper fonamental per escriure aquest futur. És impensable una alternativa d'esquerres sense el PSC."

- "La socialdemocràcia s'ha quedat sense projecte a tot Europa. Les diferents tradicions polítiques a Catalunya han tingut sempre els dos principis rectors d'esquerra i alternativa entre la qüestió nacional i el dret a decidir amb les polítiques socials."

- "Sumar els 90 diputats del president Mas és d'una petitesa política que indica com li van les coses. El que ha de procurar és que tots els que estan a favor del dret a decidir estiguin units. Amb aquest regat curt de partit que sempre actua ens portarà pel pedregar."

- "Reconeguem que el PSC ha defensat el dret a decidir davant del PSOE i quan va sortir el secretari general del PSOE va dir una altra cosa. El PSC va presentar una moció. Algú se li passa pel cap que fa mig any ho hauria fet?"

- "El futur del procés en què estem és la generositat i la suma. La primera obligació és sumar quanta més gent millor. El PSC pot ser un actiu. I amb això hem treballat."

geli-tura

00:00 13:44
00:00 13:44