Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
Barça Femení juga a RAC+1
En Directe
Barça Femení juga a RAC+1
Barça vs. Brann
En Directe

Montserrat Tura demana al PSC que accepti la derrota sense embuts

montserrat-tura

00:00 28:40
00:00 28:40

La diputada i membre de l'executiva del PSC, Montserrat Tura, diu que el seu estil és diferent del de José Zaragoza i José Montilla i creu que el partit ha d'acceptar la derrota sense embuts, amb contundència. Tura també ha insistit a tenir veu pròpia al Congrés.

Montserrat Tura, diputada i membre de l'executiva del PSC, també ha dit que:

- "La lectura de les eleccions [...] no pot ser, de cap de les maneres, positiva."

- "Les derrotes s'han d'acceptar amb tot el seu realisme. Això no vol dir que ens deixem abatre ni que estiguem desfets."

- "Han pesat més, segurament, qüestions de caràcter general que no pas la feina feta en molts d'aquests ajuntaments."

- Sobre Plataforma per Catalunya: "Si hi ha un moment en què el seu discurs és de negació de la condició de persona d'altres éssers humans, [...] la fiscalia general hi pot intervenir."

- "No hem explicat que la causa d'aquesta crisi són les polítiques ultraliberals de la dreta que ens han portat a haver de prendre decisions molt antipàtiques."

- "La manera de gestionar la crisi de José Luis Rodríguez Zapatero no ha estat prou contundent a l'hora d'explicar-ne les raons."

- "Les primeres eleccions després de la crisi i les retallades han estat les municipals. Han rebut les persones que estaven als governs. La reacció immediata dels ciutadans és contra el govern."

- "Hauria preferit que els diputats del PSC haguessin votat a favor d'aquella moció [sobre el fons de competitivitat] que tothom reconeix que era una moció parany."

- "L'espai nacionalista ens porta habitualment a una política de blanc i negre, de cara o creu."

- "Estic a favor [...] de tenir autonomia [...] i veu pròpia [al Congrés]. Si el que pretenem és explicar-nos, [...] el que no podem fer és anar perdent veus."

- "Ens fa falta, fins i tot, la possibilitat d'explicar quina és la nostra posició."

- "La defensa del fons de competitivitat l'hem de fer perquè, entre altres coses, la vàrem aconseguir nosaltres."

- "M'hauria agradat que algun dia haguéssim dit que el PSC actua guiat per la seva defensa dels interessos de Catalunya. [...] Hauria estat bé."

- "Fa temps que veiem qui treu els ulls a qui sense explicar, exactament, quines posicions defensem cadascú de nosaltres."

- "És molt fàcil opinar [sobre el partit en què has militat] des de la seva posició [d'Ernest Benach]."

- "Tots aquells militants que diuen que el partit ha de ser diferent, [...] han de tenir un paper actiu, no els dos o tres dies que duri el congrés, sinó ara."

- "No li diré [qui crec que ha de ser el líder del partit]."

- "Si [em pregunta si vull liderar el PSC], no hi ha resposta, si vol un sí o un no."

- "Vull tornar el poder als militants. [...] Tornem a fer protagonistes els militants."

- "[Picabaralles públiques] és el que no hauríem de fer. Fa massa temps que la política és superficial."

- "No es va arribar a grans conclusions [a l'executiva de dilluns]. [...] Com a expressió literal, no es va demanar [una junta gestora]."

- "Tinc un estil diferent [del de Montilla i Zaragoza] i crec que s'ha de ser més clar i més contundent a l'hora de dir a la ciutadania que hem estat derrotats i que ho hem fet molt malament perquè els votants ens han abandonat."

- "Si volem el suport de la ciutadania, ens hem d'identificar amb els seus problemes, hem d'entendre'ls i fer que ells se n'adonin."

- "L'avançament d'unes eleccions desestabilitza? [...] Crec que, avui per avui, l'avançament d'unes eleccions, en aquest context de crisi, no és bo."

- Sobre la gestió de Felip Puig a Interior: "Per ara, ha tingut actituds correctes de defensa dels cossos que ens han de servir a tots. [...] Però ha de recordar que [...] no se'ls pot apropiar perquè són del país sencer. He vist alguns actes d'apropiació [dient] 'els meus policies', que no és exactament això. [...] No voldria que ens apropiéssim dels cossos [com els nacionalistes conservadors a vegades s'apropien del país]."

felip-puig

00:00 03:50
00:00 03:50

montserrat-tura-1

00:00 01:29
00:00 01:29