Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

"No descarto una querella contra El Mundo"

josep-maria-bartomeu

00:00 46:09
00:00 46:09

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, pretén anar fins al final del que ha provocat la dimissió de Sandro Rosell. Per això, es planteja una querella contra l'autor de la filtració -sobre qui té indicis i que diu que no és Jordi Cases- i sobre qui la va publicar, El Mundo. Bartomeu ha anunciat que pensa renovar el contracte a Messi perquè sigui el més ben pagat del món i ha criticat els horaris dels partits, malgrat reconeix que no es poden arreglar.

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, també ha dit que:

- "Prefereixo no dir si m'ha felicitat Florentino Pérez, han estat molts els presidents de clubs que ens han felicitat."

- "De Joan Collet sí, perquè és un club català i perquè hi ha una relació de respecte i admiració de fa molts anys."

- "És cert que hi ha qui deia que al Sandro li costava comunicar-se però en la distància curta ho millorava."

- "Sandro Rosell em va trucar després del partit del Llevant dient que volia que anés a esmorzar l'endemà a casa seva."

- "Hi vaig anar. Vam estar parlant unes quatre o cinc hores. No el vam poder convèncer. Va ser impossible. Ens va explicar coses que no sabíem, alguns episodis concrets sí que coneixíem. Vam entendre-ho però no ho vam compartir."

- "Des del primer minut sabia que era el successor, perquè Sandro Rosell em va recordar que els estatuts del club deien que em tocava."

- "Quan el Barça et demana fer alguna cosa, la gent que porta al cor el club, ho fa."

- "Mai m'havia imaginat ser president del Barça."

- "En cap moment es va parlar a la reunió ni es va plantejar fer eleccions al juny."

- "Al Barça, manen els socis, la directiva, el director general del club i també Andoni Zubizarreta."

- "I tant que farem el dinar amb el Manchester City i el Ferran Soriano. Som un club educat. Hi haurà dinar i el president anirà a Manchester."

- "No ens consta que Mario Conde faci res. Però al club, amb el que ha passat aquestes setmanes, ja no ens sorprèn res."

- "Potser sí que el domini del Barça en les competicions provoqui que, qui no guanya al camp, intenti guanyar als despatxos."

- "El que ens fa grans és que un soci pugui canviar la història del club. És el que ens fa diferents. És un club social, tots som socis, tots participem. Això ajuda que el Barça vagi millor."

- "Crec que darrera del soci Jordi Cases no hi ha ningú. Però sí que crec que hi ha hagut algú a Madrid que l'ha agafat i l'ha fet volar molt alt. A Madrid hi ha l'Audiència Nacional, etc. Jo potser li hagués dit que la denúncia l'hauria pogut posar aquí."

- "Jordi Cardoner va trucar Jordi Cases dissabte a la tarda. Van tenir una conversa que no desvetllaré. Va ser molt cordial, molt normal. Crec que el que ell volia, la informació del cas Neymar, ho té. No queda res més per explicar."

- "Crec que no hi haurà conseqüències com en el cas Bossman. El cas Neymar és únic."

- "No ens hem plantejat retirar o plantejar retirar l'acció de responsabilitat. La meva opinió no és vàlida si no està contrastada amb la resta de la junta. Si és un tema d'interès pel soci, podem parlar-ne i valorar-ho."

- "Amb els horaris ho tenim difícil perquè els contractes amb les televisions estableixen el que estableixen per fer el que fan: un partit rere l'altre."

- "Martino té raó: el tema horaris és un desgavell. Però és difícil arreglar-ho. La televisió és un negoci."

- "Espero que la propera renovació sigui Montoya, que estem al final del seu procés, i amb Gerard Piqué estem començant a parlar."

- "Messi no està en venda. Volem seure sense pressa, amb el seu pare, el seu agent, i fer que sigui el millor pagat perquè s'ho mereix."

- "La família de Neymar va demanar confidencialitat per un tema de seguretat. Tenen una família extensa al Brasil, un país en un índex de delinqüència elevat, en una ciutat com Sao Paulo... I tenien aquesta preocupació. Quan el seu pare ens va trucar l'altre dia dient que aixecava la confidencialitat, li vam preguntar si n'estava segur, i ens va dir que sí."

- "No vam explicar només el que cobrava perquè vam pagar als pares 40 milions d'euros."

- "El fet de fitxar Neymar ens permet fer una estratègia comercial i de màrqueting diferents al Brasil. Hem contractat la seva agència de màrqueting per vendre Neymar com a persona i també com a jugador del Barça."

- "No denunciarem al soci Jordi Cases perquè ja tenim unes certes evidències que qui va filtrar les xifres del contracte de Neymar no va ser ell. Quan acabi el procés, continuarem i no pararem perquè tenim evidències de qui va filtrar les xifres i qui ens va fer explicar tot el que vam explicar divendres, que no ens va agradar."

- "No descarto una querella contra El Mundo. Contra qui ha filtrat i contra qui ha publicat la filtració falsa."

- "Messi és el més ben pagat de la plantilla. Sobresurt de la nostra escala salarial."

- "Neymar ni de bon tros guanya el que guanyen grans estrelles del futbol. I va acceptar la nostra oferta que era inferior al que li pagaven altres clubs."

- "Sandro Rosell va liderar l'equip que va fitxar Neymar quan vèiem que se'ns escapava a d'altres clubs."

- "Vam ratificar l'estructura executiva del club en la junta de divendres passat."

- "La junta continua com estem. No canviarem ministres, però farem alguns canvis de cartera."

- "La relació amb Cruyff és del màxim respecte. És un actiu del club, és soci. Com Guardiola. Espero que quan acabi la seva etapa amb el Bayern, pensi com pot ajudar al Barça."

- "El Barça no és ningú per demanar l'indult de ningú [sobre José María del Nido]. Desconec la reunió dels presidents que hi va haver a Madrid. El senyor Rosell ja no hi és, ha dimitit. No entraré en si del Nido és o no és culpable. Com a Barça, no farem res."

- "Si no s'atura el procés, el judici és contra Sandro Rosell. Al Barça no ha arribat cap comunicació."

- "Si volen ampliar la querella, que l'ampliïn. Anirem a l'Audiència Nacional i explicarem el que vam explicar divendres. No hi ha més a explicar."

- "El que ha de fer el Barça és parlar. No sé de quina manera, però ho ha de fer. Menys amb els fitxatges, que intentarem ser el més discrets possibles."

- "Voluntàriament hem intentat anar treient els patrocinadors de les seccions. Més endavant ho explicarem."

- "La gent allibera poc. Tenim unes 20.000 entrades que compren turistes que són de visita a Barcelona. Que es jugui en diumenge, no ajuda gaire en aquest sentit. Entenc que els horaris no ajuden. Entenc el soci, però també entenc els empresaris de la televisió. Demano al soci que si no ha d'anar al camp, alliberi el seient."

- "Intentaré que no em canviï el caràcter com a president del Barça."