Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

"No tinc por de les crítiques"

isona-passola

00:00 06:52
00:00 06:52

La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, directora i productora de cinema, Isona Passola, no té por de les crítiques pel seu nou projecte, L'endemà, que s'estrena el proper 5 de setembre. Segons Passola, el fet que s'expliqui com seria una suposada Catalunya independent no agrada a tothom i ja ha aixecat guspires, però recomana veure la pel·lícula per entendre el seu posicionament favorable a la secessió.Isona Passola, directora de L'endemà, també ha dit que:

- “Ho trobo genial [la crítica], perquè no s'ha vist la totalitat de la pel·lícula, que dura una hora i mitja. S'ha vist encara no un minut, i ja hi ha molta polèmica.”

- “S'ha de veure la pel·lícula per entendre que hi ha un punt de vista molt clar. Tot documentalista té un punt de vista molt clar. Per tant jo no he fet un documental neutral.”

- “El que sí que he fet és buscar gent documentada i que doni dades fiables. I llavors jo les organitzo com vull.”

- “El meu punt de vista és claríssim: crec en la independència de Catalunya. Ens entendrem molt millor amb Espanya, resoldrem el problema territorial que tenim des de fa 3 segles, i podrem establir unes relacions d'igual a igual, que ens permetin muntar una societat més equilibrada i justa a les dues bandes.”

- “Jo podria ser federalista, però hi ha un pas previ per ser federalista: passar per la independència.”

- “Defenso la independència com un instrument perquè Catalunya funcioni millor per si mateixa. I que tingui una bona relació amb Espanya. Aquesta és la tesi del documental.”

- [Accident ] “Això no afecta Barcelona, afecta el món. És absolutament inversemblant que es pugui abatre un avió de passatgers, i que això es faci i que no hi hagi ningú més al món que acabi presentant la dimissió, i que no se sàpiga què és el que ha passat i com ha passat tot això.”