No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

Òmnium proposa que entitats, insitucions i ajuntaments siguin els primers en sumar-se a la insubmissió fiscal si no s'arriba a un pacte amb l'estat

muriel-casals

00:00 21:13
00:00 21:13

Òmnium Cultural ha presentat un full de ruta basat en tres eixos: independència cultural, fiscal i dret a decidir. La seva presidenta, Muriel Casals, ho qualifica de "proposta agosarada" però assegura que "no es farà efectiva l'amenaça fins que no hi hagi un gruix evident de persones i entitats disposades a fer-ho".

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, ha dit avui, en una entrevista a El món a RAC1, que:

"Es tractaria de no començar individualment, sinó entitats o institucions, com ajuntaments, que sigui més difícil d'actuar-hi legalment"

"Es tracta de no fer efectiva l'amenaça fins que no hi hagi un gruix evident de persones i entitats disposades a fer-ho de manera que el càstig era molt difícil o molt espectacular"

"Si el procés de negociació del concert econòmic no va bé, estudiarem un procés d'insubmissió fiscal. No vol dir que no els pagarem. Vol dir que dipositarem els diners a un altre lloc. No cridem a l'evasió fiscal"

"És visualitzar un enfrontament que hi és de facto quan hi ha un govern espanyol que es queda uns diners que corresponen a la Generalitat"

"[La insubmissió fiscal] és una proposta agosarada, però forma part de la nostra tradició: anar un pas per endavant dels polítics"