Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Oriol Pujol, optimista: "Només falten alguns serrells i són econòmics"

oriol-pujol

00:00 14:37
00:00 14:37

"Només falten alguns serrells" per tancar l'acord entre CiU i ERC, ha assegurat el secretari general de Convergència Democràtica, Oriol Pujol , en una entrevista a El món a RAC1. Un dels temes pendents és posar data al referèndum, però matisa que els desacords són ara per l’economia. I ha avançat que la majoria seran noves taxes, cosa que creu que "serà una mala notícia per als catalans, i en part entenc que pensin que serà un país on viure serà molt complicat".En una entrevista a El món a RAC1 , Oriol Pujol, també ha dit que:

- "Ens pertoca relligar diferents coses. No només la consulta, sinó les solucions per a la crisi, amb una envergadura mai vista fins ara. L'últim i no el menys important: el nou mapa polític. Això no es fa amb 50 diputats. L’acord va bé. Però no ens portem a enganys. No ens fem trampes, que les coses s'expliquin bé. I aquests són els serrells que anem tancant amb quatre anys per davant."

- "M'atreviria a dir que està molt ben encarrilada. Sóc optimista. No veig espai per al no-acord. No ho veig. No li sé respondre què passaria si no hi hagués acord. Algú diria que estem condemnats a entendre'ns i ens entendrem."

- "No sé si sortirà una data concreta. Fins ara hi ha una entesa molt gran que s'ha de fer. Això no té marxa enrere. Però s'ha de fer per guanyar-la, no l'hem d'organitzar per perdre-la. El repte del nou marc polític fa 300 anys que no es planteja. No quedem constrets."

- "No sé si es farà abans del 2014. Hi ha un punt d'entesa entre els dos que la conveniència va renyida amb encotillar-se amb una data. A més hi han d'entrar més actors polítics i socials."

- "No nego que ara sigui responsabilitat dels partits. Nosaltres ho hem encapçalat, i vam rebre uns 1.100.000 vots. No tenim un merder, sinó la necessitat de fer-ho bé i guanyar-ho."

- "M'agradaria que hi hagués debat aquesta setmana, però no l'hi puc dir. Hi hem d'anar pensant que comencem forts. Podem esperar."

- "En l'àmbit econòmic està pràcticament tot tancat. Hi ha serrells en les dinàmiques impositives. N'hi ha un seguit que poden acabar configurant un pressupost d'ingressos diferent. Són noves taxes. Hi ha un llistat. No les tenim tancades. No és una bona notícia. Té un punt de raó qui pensa que serà un país difícil de viure, com Gérard Depardieu anant a viure a Bèlgica."

- "Nosaltres estem disposats a entomar el compromís de governar amb ERC. La responsabilitat de CiU l'entomem. Sabem que hi ha mesures que ens poden passar factura. Normalment la gent es presenta a les eleccions per governar, però ara tothom li fa fàstics al govern. Tot i així volem fer un govern de coalició, i ells vénen d'una molt mala experiència. I ho puc entendre."

- "No tinc constància que ERC incideixi en els nous consellers. Crec que la llista de l'Ara és a veure qui l'encerta. Noms amunt i avall."

- "Jo crec que tot això no és casual. Respon a una estratègia que no sé qui comanda d'acusar amb molt poc fonament i esborranys que no són. És un atac en tota regla a persones concretes. En el meu cas no em cansaré de dir que no conec de res Dorribo, no hi he parlat mai. Per descomptat que desmenteixo les informacions. Hi ha tres diaris que no em demanen mai contrastar. No sé fins a quin punt es mengen la competència entre ells."

- "És curiós que hi hagi mitjans a Madrid que tinguin el sumari i jo no, perquè no estic imputat. Vostès posen els titulars. Tinc assumit que va més enllà de la meva persona i de la seva."

- "No em puc querellar. És una causa oberta. Fins que no hi hagi cap sentència no puc fer-hi res. Hi ha querella en un altre mitjà perquè va interpretar una informació amb voluntat de fer mal, injuriar i mentir. Hi ha cinc querelles pel tema d'El Mundo."