Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Ortega votarà en el sentit del partit i ho explicarà particularment

joana-ortega

00:00 10:57
00:00 10:57

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega (UDC), assegura que aquest 9N anirà a votar i ho farà "en el sentit del nostre partit", que explicarà "de manera particular". De cara al procés obert pel nou de novembre, Ortega espera que la participació sigui "massiva".

Joana Ortega, vicepresidenta del govern, també ha dit que:

- "Hi haurà aglomeracions, com en tots els processos participatius, però no crec que facin tirar enrere a ningú. Al contrari. El dispositiu està preparat per donar cabuda a tothom."

- "Gràcies a l'expressió d'il•lusió i compromís dels voluntaris, hem pogut ampliar el dispositiu a tot el món local que ens ho havia demanat."

- "No seran els mateixos punts de votació que fem servir en unes eleccions normals, aquest és un procés diferent."

- "En menys d'una setmana, 32.000 persones s'han compromès en aquest procés. Aquest és un indicador molt important perquè la participació sigui la més gran possible."

- "Tots desitgem que la participació sigui molt i molt alta. Cridem a participar 5.400.000 persones. Però no poso un llindar per dir si és o no un èxit."

- "Desitjo i espero que la participació sigui massiva."

- "Hem arribat on hem pogut arribar. La gent que és a NYC podrà votar a NYC. La gent que és a Madrid també podrà votar, però a Catalunya."

- "La gent se sent cridada a votar".

- "El que és important és que la gent se sent cridada ja a participar."

- "La recuperació econòmica és una de les prioritats del govern, per no dir la primera, perquè només a través de la recuperació econòmica es poden garantir les polítiques socials. Però aquest procés social va lligat a la consolidació nacional. No em sorprèn la il•lusió del carrer, perquè neix fa temps. Cada vegada que Madrid legisla en una direcció, la il•lusió creix per ressaltar la nostra identitat, manera de ser, el nostre autogovern i crec que el conseller Vila es va expressar en termes d'admiració en ressaltar aquesta il•lusió col•lectiva que compartim des del govern."

- "Votaré i votaré molt conseqüentment amb tot el que he anat defensant. Li explicaré quan voti. Em sento molt compromesa amb el procés. M'expressaré en el sentit que ha dit el nostre partit i que d'una manera particular explicaré."