El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Quintana respon als crítics per parlar castellà

gerard-quintana

00:00 06:14
00:00 06:14

Gerard Quintana sent "una mica de recança" per les crítiques rebudes després d'aparèixer al programa El convidat (TV3) on parlava en castellà amb la seva companya i les criatures. "No m'he de justifiicar", ha dit el líder de Sopa de cabra a El món a RAC1, però "no sóc cap talibà, i voldria que els meus fills parlessin quatre llengües com a mínim". Gerard Quintana ha dit a El món a RAC1 que:

- "No tinc ganes de justificar la meva vida privada. A casa es parla de tot: podrien sortir parlant castellà, català i anglès. He viscut en cases bilingües. La meva llengua d'expressió i sentiment és el català. No sóc cap talibà. No penso imposar que parlin una llengua. No sóc partidari de respondre opinions adverses, perquè no hi ha voluntat de diàleg. És un país més complex del que volem aparentar. És una realitat de la illa d'Eivissa: si per casa passen 50 persones, potser només una parla en català. És molt divers, i jo ho visc amb naturalitat. Espero que els meus fills parlin 4 idiomes".

- "Sento una mica de recança. Si no estem tots junts, si no fem l'opció d'anar tots junts farem que la gent es quedi exclosa d'una realitat més complexa del que diuen molts mitjans. Aquí hi ha gent intolerant com en altres llocs. No he de justificar res. Vivim una realitat diversa i vull viure amb respecte perquè em respectin. Busquen una mena de puresa que trobaríem a pocs llocs. A la meva companya, com al meu pare, els costa parlar català. Les llengües no han de ser cap arma. Grans poetes l'han utilitzat i reverenciat, els músics utilitzaven la llengua en altres sentits. A vegades utilitzem les coses de manera que ens perjudiquen a tots.