El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

Tura sospita que "hi ha més coses de les que ha confessat Pujol"

montserrat-tura

00:00 20:50
00:00 20:50

L'ex consellera de Justícia i d'Interior, Montserrat Tura, afirma que totes les confessions són parcials i que, segurament, el cas Pujol amaga més coses del que diu la carta de confessió de l'ex president. Tura ho ha dit aquest dijous, en una entrevista a El món a RAC1 per presentar el llibre Estirant el fil, d'Editorial Pòrtic.

Montserrat Tura també ha dit que:

- "La corrupció és terrorífica i corca la credibilitat en la política."

- "Hi ha una diferència entre les unitats d'investigació i les unitats d'intel·ligència. Aquesta vegada no ha fet falta que actuessin les unitats d'intel·ligència. Amb les converses gravades ja n'hi ha hagut prou per les unitats d'investigació."

- "Un ministre és estat però no és l'estat en majúscules. Té una ideologia política quan compareix. Amb molt males maneres, [Montoro] ho va aprofitar des del punt de vista de la seva ideologia, que és de la dreta més reaccionària que hem vist a l'estat."

- "Montoro ho va fer molt malament i es va deixar portar per una dèria ideològica."

- "Això de l'acarnissament [contra Jordi Pujol] és difícil de dir. El que ha fet Jordi Pujol és molt greu. Ha estat qui ens ha donat lliçons d'ètica a tots. No sé si podem parlar d'acarnissament."

- "Totes les confessions són parcials i això vol dir que hi ha més coses de les quals ha confessat [Pujol]. No sé si el president és prou conscient del mal que ha fet."

- "Si la família Pujol es dedicava a anar a buscar diners a les empreses adjudicatàries d'obra pública, seria doblement greu."

- "Potser necessitava escriure el llibre."

- "La reflexió consisteix en analitzar si crec que és conseqüent la meva posició actual, que és el que ja defensava Pasqual Maragall i hem defensat durant anys: la unió amb llibertat."

- "Tinc la sensació que sóc coherent i que les tesis oficials del PSC fan servir l'ordenament jurídic com a quelcom inamobible."

- "En democràcia, lleis canvien lleis."

- "Em sorprèn l'immobilisme de Pedro Sánchez, que vol ser un líder jove i renovador i ahir va demostrar que no ho és."

- "L'esquerra s'oblida que la unió dels pobles només és possible si aquesta és lliure."

- "No sé si el 9 de novembre hi haurà votacions. És cert que les institucions de l'estat ho estan gestionant molt malament. Però nosaltres hauríem de fer una reflexió també sobre com estem fent les coses. Si n'hi hagués, segurament votaria sí-sí."

- "El president de la Generalitat ha d'acatar la llei. Ara bé, hi ha altres maneres. L'estat té mecanismes? Sí. Són infinits? No. Si hi ha una suspensió cautelar de la consulta per un període de sis mesos, ens anirem carregant de motius, contràriament al que argumenta l'estat."