El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Un 20% d'excobradors del PIRMI ja no el volen

josep-lluis-cleries

00:00 12:21
00:00 12:21

El 19% dels prestadors del PIRMI, dos mesos després que se'ls retirés l'ajuda, no l'han demanat. El govern estudia si es tractava d'un frau. En una entrevista a El món a RAC1, el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha precisat que "la resta ha formalitzat les seves dades i estan en procés de cobrar". Cleries també ha explicat quines intencions té el govern en voler fer un pla per "educar en valors".En una entrevista a El món a RAC1, Josep Lluís Cleries, ha explicat que:

- "Parlem de valors sòlids per construir una societat més humana i convivencial. No ho farem nosaltres: ho farem extensiu al món educatiu perquè ens ajudi a fer una societat més forta. No sabria com adoctrinar. Proposem valors forts com el respecte entre pares mestres i conciutadans, més enllà de la tolerància, respecte a la societat d'acollida, els valors del voluntariat, de la solidaritat. És en aquesta línia. No farem cursets de valors. Farem un consell assessor amb presència internacional per donar transversalitat".

- "Hi ha una feina prèvia nostra, que ens hem donat un temps per fer. A partir de la formulació dels experts podem fer jornades amb mestres i educadors, també en educació en el lleure, escoltes, en l'àmbit de la família... Basarem l'actuació en jornades i activitats de pares i mares".

- "No posarem més feina als mestres. Dins del seu pla de formació hi ha un mòdul de valors que poden escollir. No es traduirà en una nova assignatura. Els valors és una cosa transversal, que forma part de la vida i que se'n pot debatre fent matemàtiques".

- "No volem coartar la llibertat dels ciutadans, sinó fer-los pensar en els valors com a societat per davant dels individuals. Com qui fa de voluntari en un projecte associatiu. Però en cap cas es tracta d'imposar res".

[Sobre el PIRMI]

- "S'ha posat ordre per conèixer qui rebia l'ajuda, i en algun cas encara hi ha reclamacions que s'estan acabant de resoldre. S'estan fent entrevistes personalitzades per si el perfl de la persona és laboral o si és una problemàtica social. Creiem que caldrà atendre-les de manera diferenciada. Si el problema és que no té feina, que és molt greu, és un pla d'ocupació, i ha de tenir protagonisme Ocupació. Si la problemàtica és social, cal posar primer la solució en aquest tema".

- "No s'ha regularitzat la situació del 20% dels que no cobraven el PIRMI. Un 19% no ha cobrat perquè no s'han presentat per regularitzar les seves dades".

- "Al voltant d'un 19% dels 34.000 a qui se'ls va retirar no complia amb les condicions. Fa pocs dies vam donar unes 500 altes. El 19% no sé si ho feien en base a fraus. No han cobrat durant dos mesos i no han vingut. Amb els altres s'ha tramitat el seu cobrament i se'ls pagarà".

cleries-1

00:00 00:30
00:00 00:30