Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Un gest històric en un moment històric

Error 500

Error 500

Els directors de La Vanguardia, José Antich, i d'El Periódico, Rafel Nadal, justifiquen com "un gest sense precedents en un moment sense precedents" que els 12 principals diaris catalans publiquin aquest dijous un mateix editorial advertint el Tribunal Constitucional que Catalunya "no inclinarà el cap" davant d'una possible sentència adversa de l'Estatut. L'escrit, que porta per títol "La dignitat de Catalunya" (i que podeu llegir a continuació), ha provocat reaccions entre la premsa de Madrid.

Aquest dijous, 26 de novembre, els diaris La Vanguardia, El Periódico, Avui, El Punt, Segre, Diari de Girona, Regió 7, Diari de Terrassa, La Mañana, El 9 Nou, Diari de Sabadell i el Diari de Tarragona han publicat un mateix editorial.

El director de La Vanguardia, José Antich, ha explicat la iniciativa en una entrevista a El Món a RAC1.

José Antich ha explicat que els diaris catalans no fan "cap amenaça" ni al Tribunal Constitucional ni a l'estat espanyol, sinó que volen deixar clar que Catalunya no és una societat "feble, dividida o sense brúixola". Per Antich, la publicació conjunta d'aquesta editorial vol mostrar que Catalunya no "inclinarà el cap" davant d'una possible sentència adversa del Constitucional contra l'Estatut.

El director d'El Periódico, Rafel Nadal , s'ha mostrat sorprès per algunes de les ràpides reaccions de la premsa de Madrid. El Mundo publica un editorial on diu: "és impossible dir més falsedats amb pitjor intenció amb menys espai". El director d'El Periódico s'ha preguntat "com es pot qualificar de falsedat una opinió?".

El Mundo ha publicat una primera reacció a l'editorial conjunta dels diaris catalans:

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500