No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Wert estudia retocar la política de beques

jose-ignacio-wert

00:00 49:37
00:00 49:37

José Ignacio Wert canviarà els requisits per donar beques si les comunitats hi estan d'acord. Ho ha dit en una entrevista a El món a RAC1 en què ha afegit que "cap govern espanyol ha invertit més en beques" que el seu. El ministre d'Educació i Cultura s'ha definit com "un admirador de Catalunya i la cultura catalana". Sobre el lapao, ha estat contundent: "no existeix".

[gallery id=57717 link="file" order="DESC" columns="4" orderby="title"]

José Ignacio Wert també ha dit que:

- "El lapao no existeix."

- "No m'agradaria que la presidenta Kirchner em digués que l'argentí i el castellà són diferents, però ho hauria de respectar."

- "La llengua s'ha convertit en una fortalesa econòmica molt forta per l'amplitud del mercat de parlants i per les indústries culturals que tenen la llengua com a base."

- "Entenc que a Catalunya [el lapao] provoqui, almenys, un sentiment de controvèrsia. Crec que no és el propòsit del Govern aragonès."

- "La dada de recaptació del cinema d'aquest cap de setmana és preocupant. Però sempre hi ha hagut un cap de setmana equivalent al d'aquest any."

- "No és l'IVA el que més influeix [en la baixa recaptació del cinema]. Hi influeix l'adaptació del model de negoci a una situació de cultura en xarxa, però també hi ha l'amenaça de la pirateria."

- "Lamento el tancament de llibreries emblemàtiques, com les de Barcelona."

- "L'increment de l'IVA no ha afavorit a ningú. A ningú li agrada apujar impostos."

- "Mai la caiguda del consum és només atribuïble a una sola causa, però sí que el Govern espanyol estaria obert a la reconsideració de l'increment de l'IVA. Però això, dins de la situació de consolidació fiscal, tindria efectes conjunturals."

- Sobre les beques: "El ministre no té cap inconvenient a rectificar si hi ha consens per part de les comunitats educatives."

- "No s'han disminuït les beques, no és cert. S'han disminuït algunes beques, com les relacionades amb mobilitat de professors o aprenentatge a l'estranger d'alguns idiomes... Però el nucli de les beques no ha baixat. No hi ha hagut cap govern de la història d'Espanya que hagi destinat més diners en beques que aquest."

- "És cert que han apujat les taxes. El que ha fet Catalunya és molt raonable. L'impacte que ha tingut sobre la matriculació, però, ha estat inexistent. La matriculació no ha baixat."

- "No sóc catalanòfob, és impossible. Sóc un profund admirador de Catalunya i de la cultura catalana."

- "El gallec, el basc i el català són molt importants. Crec en la riquesa que aporten."