Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Xavier Crespo: "Les millores no arriben a l'aprovat"

xavier-crespo

00:00 17:03
00:00 17:03

Xavier Crespo ha apuntat que "un any després de la nevada, encara queda molt per fer" i ha lamentat no haver rebut totes les indemnitzacions promeses. L'alcalde de Lloret de Mar també ha reconegut la seva preocupació pel perill d'incendi que representen els boscos que no s'han netejat.

Xavier Crespo també ha dit que:

- "Un cop passat l'any, crec que hem millorat, [...] de totes maneres crec que queda molta feina per fer."

- "Em sento representant de tots els alcaldes i les alcaldesses."

- "En aquell moment, les ràdios, i especialment RAC1, van ser molt importants perquè hi havia veïns i veïnes que no tenien informació. I en aquell moment es van recuperar els transistors."

- "La informació va ser fonamental per donar certa tranquil·litat."

- "Els primers dies va ser així, [ens sentíem deixats de la mà de Déu]."

- "Crec que, en aquest sentit [de la relació amb les administracions], s'ha avançat. [...] És fonamental la comunicació, la prevenció i estar ben organitzat."

- "Si hem d'avançar d'1 a 10, en aquest moment no arribem a l'aprovat. Queda molt per fer [...] quant a inversió, infraestructures, legislació..."

- "Ens arriben els pressupostos d'Endesa o de les companyies que siguin per fer les inversions que s'han de fer en els municipis, però sempre es lliguen a actuacions municipals, plans parcials, actuacions d'empreses privades, i [...] no és el moment idoni d'aquest creixement. [...] Ens ho haurem de repensar, també des del punt de vista estatal."

- "Això acaba amb una pujada d'impostos al ciutadà."

- "No [hem rebut totes les indemnitzacions que reclamàvem]. Parlo pel meu municipi. [...] Vam fer una estimació d'1.800.000 euros. N'hi ha 800.000 que ja no podem comptar-hi."

- "Queda feina per fer, sobretot als boscos. Sobretot, en els privats, perquè crec que no se'ls ha ajudat amb la intensitat que s'hauria d'haver fet."

- "L'estat ens ha donat dues subvencions que encara no hem cobrat. [Hem cobrat] de la Diputació de Girona. [...] D'un milió d'euros [en matèria d'indemnitzacions], n'hem cobrat uns 300.000."

- "Els municipis més petits [...] sí que van tenir una gran feina i es van trobar molt sols. [...] Alguns [...] van trigar 15 dies a tornar a tenir llum."

- "Lloret va ser el primer municipi de tot l'estat espanyol, l'any 82, a qui el Ministeri va encarregar fer el primer pla d'actuació municipal. [...] El darrer actualitzat és del 2006. [...] El darrer esborrany el tenim del 2008."

- "El que més ens preocupa [és l'estat dels boscos per a l'estiu que ve]. [...] El govern anterior [...] ha fet feina. [...] Es va netejar, es va prioritzar [...] però hauríem de tenir continuïtat en aquest sentit."

- "No m'he penedit [de renunciar a ser secretari de Seguretat]."

- "Crec que no tornaré a ser alcalde perquè en el meu futur a mitjà termini no és el que penso que hagi de ser com a programa de vida."

contenidor

00:00 06:55
00:00 06:55