Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Quim Nadal: "Pere Navarro liderarà el PSC"

quim-nadal

00:00 43:17
00:00 43:17

Quim Nadal creu que "del Congrés en sortirà una executiva integradora amb Pere Navarro al capdavant". El cap de l'oposició ha negat que el Govern els hagi proposat negociar els pressupostos i ha apuntat que “CiU ha estat molt més condescendent amb el PP que amb el PSC”. Sobre el futur de José Montilla com a senador, el portaveu del grup parlamentari del PSC ha remarcat que "hi té tot el dret" tot i que és "una cambra sobrera i el primer estalvi que es podria fer".Quim Nadal també ha dit que:

- “Em va agradar l'entrevista de Mònica Terribas a Artur Mas.”

- “És veritat que el president de la Generalitat sona convincent, és didàctic, estructura molt bé les seves respostes, però he de dir que en algunes quantes coses hi ha alguns arguments fal·laços que jo puc desmentir. Sobretot perquè fa afirmacions que no són certes.”

- “Ja aclarirem si encara serà la directora de TV3 actual qui m'entrevisti a mi.”

- “Jo valoro la forma d'entrevistar de Mònica Terribas com a molt bona. No hi vaig veure un plus fruit de les circumstàncies.”

- “Molts experts diuen que només amb retallades no anem enlloc.”

- “No hi ha horitzó. Anem retallant perquè hem de contenir el dèficit i hem de complir. Hem de passar a Europa per molt seriosos i ens volem guanyar crèdit per damunt de la mitjana de les comunitats autònomes d’Espanya i per sobre de l’Estat; però aquest crèdit no obre cap horitzó d’esperança a la creació d’ocupació.”

- “No hi ha cap mesura de reactivació de l'economia.”

- “Hi ha un determinat tipus de consellers que ho estan fent malament i, sobretot, van cometent relliscades que indiquen un camí perillós, que és el de la mutualització i privatització de la sanitat.”

- “Crec que no hi ha massa funcionariat públic a Catalunya. Si descomptes la quantitat de mossos d’esquadra, metges i professors que hi ha, el funcionariat és més aviat justet.”

- “En la proporció respecte a altres països no hi ha un excés de funció pública, potser hi ha un mal aprofitament d'aquesta funció pública.”

- “El que és incomprensible és que el govern, reconeixent la situació de dèficit en un context de crisi, intenti culpar el trinxament del país i l’herència rebuda com l’únic argument per justificar la brutalitat de les retallades.”

- “El nostre govern es va equivocar en les formes d'explicar les coses, en les divisions internes, en les contradiccions entre els partits, fent que fossin més tres governs que un sol govern.”

- “Mai no vam aconseguir situar per sobre del concepte maleït de tripartit el concepte de Govern de Catalunya. [...] Jo crec que aquest va ser el gran error.”

- “615.000 aturats a Catalunya és fatal, però un increment de 111 persones és un nivell de contenció que no està malament.”

- “Si Espanya no compleix, que Catalunya retalli no ho arregla. Qui passarà l'examen respecte a la UE és Espanya i no Catalunya.”

- “O es comença a simplificar l’administració de l’Estat i es fa més eficient o no ho arreglarem mai.”

- “Crec que s'ha de reconèixer que el model autonòmic és un model d'èxit que va en benefici de la cohesió social i territorial d’Espanya i en perjudici de la singularitat de Catalunya.”

- Sobre el futur primer secretari del PSC: “Jo crec que tard o d'hora sortirà d’aquest Congrés una candidatura o una executiva integradora amb Pere Navarro al capdavant.”

- “Crec sincerament que la majoria dels delegats del Congrés van en aquesta direcció.”

- Sobre si havia de dimitir algú després de les eleccions: “El que havia de dimitir ho va fer fa més d'un any. [...] En la interinitat d’un any no hem estat àgils.”

- “Mai, mai, mai, mai el govern del president Mas no ens ha dit per negociar els pressupostos. Ens ha fet una crida a la responsabilitat perquè els hi deixem aprovar sense impedir-ho.”

- “El Govern de CiU ha estat molt més condescendent amb el PP que amb nosaltres.”

- “Tots estem a favor d'un pacte fiscal, però canviant l'adjectiu. A hores d'ara encara no sabem què vol dir, perquè en la nomenclatura dels partits no tots hi estan d’acord.”

- “Tinc l'esperança que siguem capaços d’acordar la llei de Corporació dels Mitjans Audiovisuals de Catalunya com la llei electoral.”

- "Ells [CiU] estan tirant a matar cada dia."

- “Tinc el convenciment que si José Montilla volia anar al Senat, hi podia anar. Hi té tot el dret i ningú no li ho podia discutir.”

- “Una altra cosa és la qüestió d'oportunitat o finalment si no existís el Senat, perquè és una cambra sobrera i és el primer estalvi que podríem fer, si ens haguéssim trobat amb aquest problema.”