Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 7 h
La primera pedra
amb Noemí Polls

TMB i sindicats negocien a RAC1

tmb

00:00 39:53
00:00 39:53

El representant del sindicat majoritari de conductors d'autobusos, Saturnino Mercader (CGT), i el director de Comunicació de TMB, Santi Torres, han intentant aproximar posicions en directe a El món a RAC1. El principal escull és el 2,4% de l'IPC del 2011 que TMB reconeix que no pot pagar i insta els sindicats a seure per parlar-ne. Aquests, però, posen com a condició el compromís de TMB de pagar el que marca el conveni. La companyia no ho pot garantir.

Saturnino Mercader també ha dit que:

"Estem reclamant que es compleixi el conveni col·lectiu, el 2011 no vam tenir la pujada salarial de l'IPC. Hauria d'haver augmentat un 2,4 per cent a 31 de desembre. Això estava pactat en conveni amb l'alcalde de Barcelona."

"Estem contra les retallades del servei, s'han tret línies i freqüències i s'ha tret el bus de barri als barris obrers de Barcelona durant els caps de setmana."

"Estem en contra de l'augment de tarifes. A Barcelona, tenim el preu del bitllet més car de l'Estat. El bitllet s'ha apujat un 12% i el turístic només un 4%."

"Reclamem que l'alcalde compleixi la seva paraula. L'augment de l'IPC és paraula i és conveni. Si ho compleix, la vaga queda desconvocada."

"La ciutat no quedarà aturada, viu encara que no hi hagi transport públic. No és una vaga contra la ciutat de Barcelona sinó contra l'alcalde, que és qui no compleix la paraula."

"Per un conductor, aquest augment de l'IPC representa 700 euros. L'alcalde ens deu això del 2011 a cada treballador de TMB."

"Jo cobro 1.400 euros nets cada mes. 16 pagues."

"La promesa del senyor Trias va ser poques setmanes abans de les eleccions. Quan arriben a l'Ajuntament, ens tornen a donar paraula que el conveni es complirà. Fa 38 dies que incompleixen."

"Aquesta vaga ja està convocada i assumida per la plantilla. La Barcelona autèntica ens dóna suport. S'hi oposen senyors dels mitjans i dels gremis d'hostelaria afectats."

"Entre tots estem fent propaganda al Congrés de Mòbils, quan la majoria de la ciutadania no sabia ni que es feia. Malament aniríem si l'economia d'aquesta ciutat depengués d'un congrés que dura tres o quatre dies. Però no l'estem atacant."

"Barcelona no se'n va a terra per tres dies de vaga de busos i de metro."

"Que ens diguin com i quan cobrarem el que ens deuen."

Santi Torres, portaveu de TMB, ha dit que:

"L'alcalde no és qui negocia el conveni col·lectiu. No és ell qui el compleix o l'incompleix."

"Nosaltres no podem pagar aquest augment de l'IPC perquè no tenim diners. I a més hi ha una llei que ens ho impedeix."

"Les empreses de bus i metro de Barcelona han augmentat el sou dels seus treballadors en els últims anys."

"El comitè d'empresa del bus no va assistir a la reunió d'ahir per parlar d'aquestes mesures."

"Nosaltres ens comprometem a continuar dialogant i els demanem si us plau que no s'aixequin de la taula."